A polgármester nem sikerekre, eredményekre vágyik

2019. October 9., Wednesday 15:50

Amikor időpontot foglaltam a mai polgármesteri beszámolóra, még nem tudtam, hogy egyedüli jelöltként indulok a tisztért – hangzott el Rising Károlynétól kedden a várgesztesi Faluházban, ahol az összegyűlteket a regnáló képviselőtestület nevében köszöntötte.

A településvezető visszatekintve az 5 évvel ezelőtti cikluskezdetre elmondta, hogy akkor a jobb információáramlás, a turizmus és vendéglátás fejlesztése, a kiemelt vállalatokkal történő együttműködés, a víz- és úthálózat korszerűsítése, a környékbeli falvakkal való szorosabb kapcsolat fogalmazódott meg lakossági igényként, s bár szembesülniük kellett a bürokratikus önkormányzatiság lassúságával, úgy érzi, hogy állták a sarat.

Minden területen történt pozitív változás, de néhány folyamatban lévő munka tényleges megkezdése és befejezése a következő ciklusban várható – hangzott el a polgármestertől, aki főbb vonalakban ismertette a legfontosabb fejlesztéseket, hozzátéve, hogy a kiváló előkészítésnek köszönhetően valamennyi pályázatuk sikeresnek bizonyult. Rising Károlyné ugyanakkor azt is kiemelte: az előző ciklushoz képest lényegesen több pályázati lehetőséget hirdettek meg a mostaniban, jelenleg is várnak döntésekre: a Magyar Falu Programban az óvodaudvar kültéri játékparkjának bővítésére és a falubusz cseréjére pályáztak, illetve ugyanebben a programban ígérettel bírnak, hogy jövőre a Közút területén olyan formában készítik el a főutat a Villaparktól az Arany János utca végéig, mint a Környe és Vértessomló „2 ház” közötti útszakaszt.

A rendezvényeket is szép érdeklődés, látogatószám kísérte, amit a polgármester a kiváló együttműködésnek tulajdonított, hiszen a programokat a Német Nemzetiségi Önkormányzattal és a civil szervezetekkel karöltve szervezik a településen.

Példamutató együttműködés jellemezte a képviselőtestület munkáját is – hangzott el Rising Károlynétól, egyben köszönetét fejezte ki Busz Tamás és Szolga Róbert részére, akik hivatásuk miatt a következő ciklusra nem jelöltették magukat, ugyanakkor elévülhetetlen érdemeket szereztek az elmúlt 5 év eredményeiben.

Az önkormányzati feladatok színvonalas ellátása, a családok támogatása minden lehetséges területen, beruházások, pályázatok folytatása, turisztika, marketing fejlesztése, a környezetvédelem jegyében fásítás, a zöldterületek fenntartása, a civilek, egyesületek és egyház támogatása, a sváb hagyományok megőrzése, jó kapcsolat ápolása a vállalatokkal, vállalkozókkal – ezeket a fókuszpontokat sorolta fel a következő időszakra a polgármester, aki úgy vélte: a következő ciklus akkor lehet eredményes, akkor dolgozhat jól együtt a testület, ha vasárnap a várgesztesiek a szakmájukban hiteles embereket választanak, olyanokat, akik eddig is aktív segítői voltak a falunak, a rendezvényeknek. A polgármester a jövő kapcsán egyfajta mottóként fogalmazta meg: nem sikerekre, eredményekre vágyik.

October

20 Búcsú

 • Időpont: Sunday 10:00
 • Helyszín: Sportpálya parkoló
November

11 Márton-napi lámpás felvonulás

 • Időpont: Monday 17:00
 • Helyszín: Várgesztes Faluház

16 Szépkorúak köszöntése

 • Időpont: Saturday 15:00
 • Helyszín: Várgesztes Faluház
December

1 Adventi ünnepség - Német Kultúregyesület

 • Időpont: Sunday 0:00
 • Helyszín: Várgesztesi templom

6 Falu Mikulás

 • Időpont: Friday 16:30
 • Helyszín: Várgesztes Faluház

7 Christkindl találkozó

 • Időpont: Saturday 15:00
 • Helyszín: Várgesztes Faluház

Meghívó

2019. September 3., Tuesday 12:32

Ezúton hívjuk meg Önt a „Várgesztes Község Önkormányzata Várgesztes csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése” TOP-2.1.3-15-KO1-2016-0006 számú projekt lakossági egyeztető fórumára.

Téma: a beruházás ismertetése.

Helyszín: Faluház

Időpont: 2019. szeptember 12. csütörtök 18 óra.

Bővebben

Tájékoztató - Eboltás

2019. August 14., Wednesday 10:47

Tájékoztatom az ebek ezévi veszettség elleni tervezett védőoltásának időpontjáról és helyszínéről:

Helyszín: Várgesztes Sportpálya mellett
2019.09.06 Péntek 15-17 óra között
2019.09.07 Szombat 10 órakor PÓTOLTÁS!

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

 • Hétfő: 13 - 16 óráig
 • Kedd: 8 - 12 óráig
 • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek