Hírek

Népszerű cikkek

Csörögefánk készült az oviban

2016. February 4., Thursday 20:00

Tojás sárgája, tejföl, finomliszt és csipetnyi só kell hozzá, s ha mindezt értő kezek dolgozzák össze, már csak ki kell vékonyra nyújtani, derelyevágóval téglalapokra vágni, majd az ujjunk köré csavarintva forró olajban kisütni, végül vaníliás porcukorral megszórni, s persze mind megenni!

Ez a jó csörögefánk titka, aminek elkészítésében a gesztesi óvodások is aktívan részt vettek csütörtök délelőtt Schäffer Mártonné és Horváth Józsefné segítségével. Micike és Juli néni előkészítette az alapanyagokat, így a kicsiknek már csak a nyújtás, formázás és persze a sütés feladata jutott - mindez persze szigorú felügyelet mellett.

A hagyományőrzés mindig is kiemelt fontossággal bírt az intézményben. Mint arról beszámoltunk, januárban a tollfosztás rejtelmeibe nyerhettek betekintést az apróságok.

De marad program a jövő hétre is, hiszen szerdán egész napos farsangi mulatságot rendeznek, amire délután a kiszebáb elégetése teszi fel a koronát.

Nincs esemény rögzítve!

Mi svábok mindig jó magyarok voltunk

2022. May 17., Tuesday 17:03

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Várgesztes május 26-án 17 órától közmeghallgatást tart, majd levetítik a „Mi svábok mindig jó magyarok voltunk” c. filmet.

Bővebben

Matricák ellenőrzése

2022. April 14., Thursday 15:10

Május 2-ától a szolgáltató nem üríti az érvényesítő matricával nem rendelkező hulladéktárolókat.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek