Hírek

Népszerű cikkek

Csörögefánk készült az oviban

2016. February 4., Thursday 20:00

Tojás sárgája, tejföl, finomliszt és csipetnyi só kell hozzá, s ha mindezt értő kezek dolgozzák össze, már csak ki kell vékonyra nyújtani, derelyevágóval téglalapokra vágni, majd az ujjunk köré csavarintva forró olajban kisütni, végül vaníliás porcukorral megszórni, s persze mind megenni!

Ez a jó csörögefánk titka, aminek elkészítésében a gesztesi óvodások is aktívan részt vettek csütörtök délelőtt Schäffer Mártonné és Horváth Józsefné segítségével. Micike és Juli néni előkészítette az alapanyagokat, így a kicsiknek már csak a nyújtás, formázás és persze a sütés feladata jutott - mindez persze szigorú felügyelet mellett.

A hagyományőrzés mindig is kiemelt fontossággal bírt az intézményben. Mint arról beszámoltunk, januárban a tollfosztás rejtelmeibe nyerhettek betekintést az apróságok.

De marad program a jövő hétre is, hiszen szerdán egész napos farsangi mulatságot rendeznek, amire délután a kiszebáb elégetése teszi fel a koronát.

Nincs esemény rögzítve!

Január 21-én ismét elszállítják a fenyőket

2022. January 15., Saturday 11:25

Várgesztes hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a januári zöldhulladék gyűjtési napokon díjmentesen szállítja el az ingatlanoktól a fenyőfákat. Várgesztesen a második szállítási nap január 21-én lesz, a fenyők ekkor is kihelyezhetők. A közszolgáltató arra hívja fel a figyelmet, hogy kizárólag a díszítőelemektől, egyéb hulladékoktól mentes fenyőfákat szállítja el.

Bővebben

Lakossági tájékoztató - Baromfitartók részére

2022. January 4., Tuesday 11:06

Az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárságának madárinfluenza vírus elleni védekezéssel kapcsolatos lakossági tájékoztatója baromfitartók részére.

Bővebben

Tájékoztató

2022. January 3., Monday 11:19

Tájékoztató a 2022. évi szelektív és zöldhulladék elszállításának időpontjairól Várgesztesen.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek