Hírek

Népszerű cikkek

Sváb Kupa: az első fordulóban nem remekeltek a tavalyi kupagyőztesek

2016. január 10., vasárnap 19:00

A Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna 14. sorozata indult útjára szombaton Várgesztesen, ott, ahol annak idején életre hívták a hazaiak, vértessomlóiak, kecskédiek, környeiek részvételével. A csapatokat Rising Károlyné polgármester köszöntötte, aki külön is üdvözölte Pillmann Ferencet, a rendezvény ötletgazdáját.

Jó pár esztendeig csak a felnőttek küzdöttek a kupáért, 2012-től azonban már a gyerekeket is „befogták”. Mivel Várgesztes nem rendelkezik utánpótlás együttessel, a falu csapatát évek óta a Vértesi Erőmű „helyettesíti”.

A kicsik, idén az U9-es korosztály, tehát ilyenkor délelőttönként rúgják a bőrt, a felnőttek pedig délutánonként játsszák körmérkőzéseiket a legelőkelőbb helyezés megszerzése reményében.

A gyerekeknél tavaly a Környe vihette haza a kupát, szombaton azonban egyetlen pontot sem sikerült szerezniük, így a fordulót a negyedik helyen zárták. 100%-os teljesítményt nyújtott viszont a Kecskéd, amely a Vértessomlót 3-0, a Vértesi Erőműt 4-1, a Környét 7-1 arányban múlta felül. A második helyen végző somlóiak a Környe és a Vértesi Erőmű elleni mérkőzésük után hagyhatták el győztesként a pályát, harmadik helyen az erőmű végzett.

A kicsik délelőtt 31 alkalommal örülhettek gólszerzésnek, a felnőttek délután ezt 5 találattal fejelték meg. A leg gólzáporosabb, a Vértessomló – Kecskéd meccsen tucatszor, ebből nyolcszor a somlóiak örömére rezgett a háló, ám ugyanez a csapat volt részese a gólok tekintetében legsoványabb meccsnek is: a házigazdákkal 1-1 arányban egalizáltak. Ez a döntetlen megfosztotta a Somlót a megszerezhető maximális 9 pont begyűjtésétől, két győzelmükkel kiegészítve azonban bőven elegendőnek bizonyult a forduló első helyének megszerzéséhez. A Várgesztes második meccsén, a Kecskéd ellen 2-1 arányban nyert, a Környétől viszont 5-2-re kikapott, így 4 ponttal a második helyen zárt. 3-3 pontos teljesítményt nyújtott a tavalyi kupagyőztes Kecskéd és az akkor negyedikként végző Környe, így a forduló rangsorát az egymás elleni eredmény döntötte el, s minthogy a mérkőzést a kecskédiek nyerték meg 5-2-re, felkapaszkodtak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. A jelenlegi állás azonban még bőven változhat, s az eltelt évek tapasztalatai alapján hozhatnak meglepetéseket a következő fordulók. Folytatás 16-án Kecskéden, 23-án Környén, majd zárás és végső eredményhirdetés február 6-án Vértessomlón.

március

23 Szemétszedés, tegyünk együtt egy szép, tiszta Várgesztesért!

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: Gyülekező a Faluháznál
április

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Értesítés munkálatokról

2024. február 28., szerda 11:49

A közlekedést érintő munkálatok zajlanak a Hegyalja út – Vár utca kereszteződésében és a néhai Nimródnál.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek