Kalandos gyereknap

2023. June 2., Friday 13:35

Hogy mi lesz a nyeremény? Hát a túlélés! – mosolygott május 31-én a tó partján Rieder Mónika, a várgesztesi Gyereknap egyik szervezője, mielőtt a kis kősziklához indult az iskolás lányokkal.

Bővebben

NAV ellenőrzések

2023. May 31., Wednesday 13:35

A NAV közzétette a honlapján, az Adótraffipax rovat alatt, hogy az ország mely részén és kik számíthatnak a héten nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésekre.

Bővebben

Ti voltatok a kiskertem…

2023. May 29., Monday 10:25

Búcsúzóul szaporán megfújom a furulyám, elmegyek én árkon-bokron, sövényen. Árkon át és bokron át elhagyom az óvodát, tanulok az iskolában serényen – így búcsúzott május 26-án a Várgesztesi Német Nemzetiségi Óvoda 12 legidősebb gyerkőce az intézménytől, tizenegyen a szomszédos iskolába jelentkeztek.

Bővebben

Beszámolt a nemzetiségi önkormányzat

2023. May 26., Friday 12:57

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Várgesztes rendszeresen minden év májusában tartja közmeghallgatását, s mint a május 25-ein Pillmann József elnöktől elhangzott, a tavalyi év volt a koronavírust követően az első, amikor valamennyi testületi ülésüket és a rendezvényeiket is megtarthatták.

Bővebben

Megvan, mennyivel emelheti a kormány a nyugdíjat jövőre

2023. May 25., Thursday 11:49

A kormány folyamatosan tervezi a 2024-es év költségvetését, a Költségvetési Tanács pedig már véleményezte is a dokumentumot. Szerda este az is nyilvánossá vált, hogy mit tervez a kormány a bevételekkel és a kiadásokkal. Jövőre hat százalékos nyugdíjemelést terveznek és egy prémium is felmerült a kabinet részéről – írja a Portfolio.

Bővebben

Közlekedik a család

2023. May 19., Friday 05:00

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén ismét meghirdette a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot a Porsche Hungária Kereskedelmi KFT és az Autós Nagykoalíció szakmai támogatásával.

Bővebben

NAV: Az adóbevallás online érhető el a legegyszerűbben

2023. May 15., Monday 09:06

Az szja-tervezetek átnézése, módosítása, elfogadása online módon a legegyszerűbb és a leggyorsabb – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében. A NAV rámutat: sosem késő ügyfélkaput nyitni. Akinek még nincs ügyfélkapuja, bármikor regisztrálhat a rendszerbe, ami után azonnal eléri elektronikusan a saját szja-bevallási tervezetét.

Bővebben

A kesztyű

2023. May 10., Wednesday 13:39

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Várgesztes minden esztendőben megajándékozza a gyerekeket egy német-sváb-magyar nyelvű előadással, a meghívására idén is az Álomzug Társulás érkezett május 9-én a várgesztesi Faluházba, és varázsolta el a gyerekeket a „Handschuhe/Kesztyű’ című előadásával.

Bővebben

Májfadöntés

2023. May 31., Wednesday 12:17

Jó ideje birkózott időnként a szél erejével és állta a sarat az a nagyjából 12 méteres fa, melyet április végén ékesítettek fel szalagokkal, s immáron a természet megújhodásának jelképeként, azaz májusfaként állítottak fel a Várgesztesi Faluháznál. Május 29-én, Pünkösd hétfőjén elérkezett a kidöntésének ideje.

Bővebben

Pünkösd

2023. May 28., Sunday 05:00

Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó ünnep, neve a görög pentekosztész „ötvenedik” szóból ered. Eredetileg a zsidó nép ünnepe, előbb a befejezett aratást, később pedig a Sínai-hegyi törvényhozást ünnepelték a Pészah szombatját követő ötvenedik napon Sabouthkor.

Bővebben

Átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodás

2023. May 26., Friday 11:01

Júliustól az egész országban elindul az új hulladékgazdálkodási rendszer és bevezetik a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert – tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára a tárca legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

Bővebben

Megjelent a rendelet: ingyen öntözhetnek idén a gazdák

2023. May 23., Tuesday 10:21

Megjelent a rendelet a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzési rendjéről a Magyar Közlönyben. A csütörtöktől hatályba lépő módosítás értelmében a termelők idén nem fizetnek az öntözési, rizstermelési és halgazdasági vízhasználat esetén, a mezőgazdasági vízszolgáltatása díját az vízgazdálkodásról szóló törvény alapján az állam vállalja át.

Bővebben

Szakmai egyeztetések a tej árcsökkentéséhez

2023. May 17., Wednesday 19:50

A magyar termelők és feldolgozók versenyképességének erősítése és a tejtermékek fogyasztói árainak csökkentése érdekében a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felülvizsgálja a nyerstej árát meghatározó árprognózis módszertanát – erről állapodtak meg a tejpiaci szakmaközi szervezet és a Gazdasági Versenyhivatal vezetői.

Bővebben

1 km/órás túllépésnél is jöhet a büntetés

2023. May 9., Tuesday 10:25

Szigorodott az autósok bírságolása. Május elsejétől megszűnt a toleranciahatár, szigorították a sebességhatárok átlépését, így a rendőrség már 1 km/órás gyorshajtásért is bírságot szabhat ki. Egy, a Hír Tv-nek nyilatkozó ügyvéd szerint a régebbi gyártmányú autók tulajdonosainak érdemes jobban figyelni, mert az órák nem feltétlenül olyan pontosak, mint a hatósági mérőeszközök.

Bővebben

Környét is érinti pénteken a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

2023. May 17., Wednesday 06:46

Május 19-én ismét kigurulnak a garázsból a legfényesebb csillagok, hogy a hagyományos kétnapos oldtimer autós túra rég nem látott útvonalát tegyék meg. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnye, mely guruló múzeumként a márka 137 éves múltja előtt tiszteleg, Környét is érinti.

Bővebben
2023. April 17., Monday 10:24

A várva várt borverseny

Három év kényszerpihenő után idén már nyolcadik alkalommal szervezett borversenyt a Német Nemzetiségi Önkormányzat
Bővebben
2023. April 11., Tuesday 05:00

A Magyar Költészet Napja

A Magyar Költészet Napját hazánkban 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük
Bővebben
2023. April 7., Friday 05:00

Húsvét ünnepe

A kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe a húsvét
Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek