Vadételek győzedelmeskedtek Várgesztesen
Ragyogó napsütés és fantasztikus hangulat fogadta a főzőversenyre érkezőket Várgesztesen a Faluház parkolójában május elsején. A munka ünnepén szervezett eseményen 16 helyi csapat vett részt, akiknek egyetlen célja a zsűri lenyűgözése volt.
Mivel idén sem volt meghatározott tematika, így mindenkinek csak a saját „gasztrofantáziája” szabott határt. A bográcsokban és a főzőlapokon készült pincepörkölt, túrós puffancs, gulyásleves, lángos, vaddisznópörkölt, krumplipogácsa, ravasz csülkös paszuly vagy pásztortarhonya. A finomabbnál finomabb ételek között olyan különlegességek is helyet kaptak, mint a csokoládés szarvaspörkölt fügés hagymás csatnival és medvehagymás tócsnival, illetve a bográcsban készített mákos guba vaníliás sodóval.
A háromtagú zsűrinek fel is adták a leckét a nevezők, hiszen nagyon nehéz volt kiválasztani mind közül a legízletesebbet. A versenyzők nagyon kitettek magukért, ugyanis nemcsak az étel minőségére, de a tálalásra is nagy figyelmet fordítottak.
A nagyon szoros versenyben Wend Jánosné Marika, Polgári Tamás és Polgári Roland a tavalyi második helyezett Arany Széna csapatát találta a legjobbnak. Az összeszokott társaság óriásbabos vaddisznópörkölttel és bográcsban készített mákos gubával nyűgözte le a zsűrit. Ez utóbbit vaníliasodóval és narancsos-citromos habbal tálalták. Második az Alibaba lett áfonyával díszített vadpörkölttel, akik csak egy hajszállal előzték meg a Széna Szálak csapatát, akik a különleges csokoládés szarvaspörköltjükkel kerülhettek a dobogóra. Idén különdíjas is lett a versenyen: Jakkari és a kicsi indiánok csapata.