Keltike Ház: ökoturisztikai központ fejlesztése Várgesztesen

2023. October 10., Tuesday 06:02

Majdnem 150 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével nyílt lehetősége Várgesztes Község Önkormányzatának egy ökoturisztikai központ kialakítására, amely a geológiai értékek és a helyi történeti hagyományok megismeréséhez, interaktív kiállítótérként, rendezvényhelyszínként és turisztikai háttér-infrastruktúraként járul hozzá a fogyasztói környezet adottságainak javításához, a szolgáltatási hiányosságok pótlásához.

A projekt megvalósítási helyszíne a kizárólagos önkormányzati tulajdonú 2824 Várgesztes, Arany János u. 55/A. szám alatti, 4 hrsz-ú ingatlan volt, amely a község központjában fekszik.

Az épületben egy korszerű, multifunkciós ökoturisztikai központ felépítésére és kialakítására került sor, amelyben egy 2 részből álló, szekcionálható kiállító- és rendezvénytér, interaktív és hagyományos kiállítással, családbarát pihenő- és kiszolgáló helyiségek, vizesblokkok, tárolók, irodák kaptak helyet. A ház külső részén bakancsmosót, vízvételi lehetőséget, illetve fedett pihenőhelyet alakított ki az önkormányzat.

Jelenleg a Keltike Ház biztonságos megközelíthetőségének kiépítése tart.

Kevesebb