Az avar és kerti hulladék szabadban történő égetésének szabályai Várgesztesen

2023. February 27., Monday 14:07

Bár a parlament által 2020 nyarán elfogadott módosítás értelmében 2021. január elsejétől országszerte tilos az avarégetés és a kerti hulladék égetése, egy 2020 decemberi kormányrendelet szerint, amíg veszélyhelyzet áll fenn, továbbra is az önkormányzatok hatásköre, hogy engedélyezik-e, és milyen feltételekkel.

Tehát Várgesztesen is hatályos az avar és kerti hulladék szabadban történő égetéséről alkotott helyi rendelet, amely szerint a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése belterületen minden év március 1-je és április 30-a, valamint október 1-je és november 30-a között engedélyezett kizárólag hétfőn, szerdán és szombaton 8 és 18 óra között. Ettől eltérő időben, központilag elrendelt tűzgyújtási tilalom ideje alatt, valamint ünnepnapokon és nem kedvező meteorológiai viszonyok során tilos a nyílt téri égetés!

Az önkormányzati engedélyezési jogkör tehát CSAK A VESZÉLYHELYZET idejére biztosított, így kérjük, továbbra is kövessék figyelemmel az ezzel kapcsolatos híradásokat!

Kevesebb