Változik a gyógyszertárak nyitva tartása

2023. December 21., Thursday 06:00

Az ünnepi időszakban változik a gyógyszertárak nyitva tartása – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Azt írták, a vasárnapokon és ünnepnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak december 24-én csak déli 12 óráig fogják biztosítani az ellátást, az ügyeletes gyógyszertárak Szenteste is nyitva lesznek majd.

A tájékoztatás szerint december 25-én és 26-án az ügyeletes gyógyszertárak mellett a 0-24 órás nyitva tartású, valamint az ünnepnapokon is működő gyógyszertárak állnak majd rendelkezésre.

December 31-én és január 1-jén a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják majd az ellátást - ismertette a központ.

Hangsúlyozták: minden gyógyszertárnak jól látható helyen és jól olvasható módon jeleznie kell a hozzá legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetnie a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

A közleményben az NNGYK kiemelte, hogy az ünnepi időszak előtt kiemelt fontosságú a rendszeresen alkalmazott készítmények időben történő beszerzésére, és nem árt felkészülni a váratlan helyzetekre sem. A gyermekes családok mindenképpen gondoskodjanak láz- és fájdalomcsillapító szerekről és hasznos ellenőrizni a torokfertőtlenítő-, orrcsepp-, köptetőkészleteket is – tették hozzá.

Kevesebb