Népszámlálás: október 16-áig lehet kitölteni az interneten

2022. October 11., Tuesday 14:04

Október 1-jén megkezdődött hazánkban a Magyarország teljes népességére és az összes lakására kiterjedő népszámlálás, a népszámlálási kérdőívet önállóan, az interneten október 16-áig lehet kitölteni, egy, erre a célra létrehozott zárt rendszerű, online felületen keresztül, amelybe a felkérőlevélben szereplő egyedi, 12 jegyű kóddal lehet belépni.

Mindazok, akik október 16-ig online kitöltik a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek keretében az online kitöltési időszak alatt naponta 5 db, egyenként 100 000 forint értékű ajándékutalványt sorsol ki a KSH a kitöltők között. Fontos, hogy a kitöltés végeztével kapott, a kitöltést igazoló kódot mindenki őrizze meg, mert azzal igazolható, hogy valóban megtörtént az online válaszadás, ki lettek töltve a kérdőívek.

Azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem élnek az online kitöltés lehetőségével, október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, akik tableten rögzítik a válaszaikat. Akik pedig sem online, sem számlálóbiztos által nem teljesítik november 20-ig az adatszolgáltatási kötelezettségüket, november 21. és 28. között a település jegyzőjénél jelentkezve tehetnek ennek eleget.

Ha valaki nem kapott felkérő levelet, vagy elvesztette, nem találja, stb. akkor a https://nepszamlalas2022.hu/amit-a-kerdoiv-kitolteserol-tudni-kell oldal 5. pontjában leírtak szerint tud újat igényelni.

Kevesebb