Hírek

Népszerű cikkek

„Süssünk, süssünk valamit!”

2022. május 18., szerda 08:14

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Várgesztes, amely minden esztendőben megajándékozza a gyerekeket egy német-sváb-magyar nyelvű előadással, ismét „jól kisütötte”. A meghívására ugyanis az Álomzug Társulás érkezett május 17-én a várgesztesi Faluházba, és varázsolta el a mintegy hetven helyi és vértessomlói gyerkőcöt a „Süssünk, süssünk valamit!”, “Backe, backe, Küchelchen!” verses, dalos, bábos mesével.

De nemcsak a fiúk, lányok, a felnőttek is igazán élvezték Tóth Krisztina interaktív előadását, amely a vendégeket egy kicsiny sváb konyhába repítette, ahol Khádi asszony a nap legnagyobb részét tölti: dolgosak és vidámak a reggelek. Mivel Tóth Krisztina színésznő anyai ágon magyarországi német származású, sváb történetekből és mondókákból állította össze a Süssünk, süssünk valamit! című bábjátékot, s született meg Khádi asszony története, akinek szorgoskodását Opa és Oma fába faragott mosollyal nézi. Ha Khádinak vendége akad, szívesen mesél Omáról és Opáról, az almás lánykérésről, a takarítás közben elalvó háziasszonyról, meg a 30 éve eljárt Brauttanzról. Mindeközben végül elkészül a finom krumplis pflutni is...

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

április

6 Keltike túra

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: gyülekező a Keltike Ház előtt

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek