Forradalmi emlékezet

2019. October 23., Wednesday 07:10

Könyvbemutatóval egybekötött felolvasóesttel emlékeztek kedden Várgesztesen az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulójára.

H. Bodó József A Hársfa Virága című műve immár harmadik kiadásban jelent meg, amiről a szerző elmondta: dokumentumnovellákat fűztem egybe, családom történetét, ismerősök történetét.

- Nem vagyok író, ez az egyetlen könyvem, és amikor elkészültem vele, bevittem a Terror Háza Múzeumba, hogy ellenőrizzék a történetek hitelességét. Ezt követően írta Kiszely Gábor történész az első kötet ajánlójában, hogy munkám „egyedülálló az elmúlt évek során napvilágot látott, a forradalmat taglaló könyvek közül.” – fogalmazott a szerző.

- Egyetlen könyvem megírására 1956-os elítéltként kényszerültem, hogy az utánam született honfitársaimat hitelesen tájékoztathassam arról a korról, amelyben éltem. Küldetésemnek tekintettem, hogy emléket állítsak a sok száz kivégzett sorstársamnak és a forradalom utáni aránytalan, durva és példátlan megtorlás minden áldozatának – nyilatkozta H. Bodó József az egyik internetes portálnak, aki a rövid bemutatkozást követően feleségével olvasott fel szemelvényeket a kötetből.

A rendezvényen az egyik gesztesi polgár, Heim Pál bejelentette: több könyvet megvásárol az önkormányzat számára, hogy azok is megismerhessék a 63 évvel ezelőtti eseményeket, akiknek nem áll módjában a kötet megvásárlása.

December

14 Christkindl találkozó

  • Időpont: Saturday 15:00
  • Helyszín: Várgesztes Faluház

Értesítés fakivágásról

2019. November 26., Tuesday 05:55

Értesítjük Várgesztes lakóit, hogy lakossági kezdeményezésre készült szakértői vélemény alapján az Egyház kivágatja a templom mellett lévő 3 lucfenyőt. A kidőlés veszélye 2 lakóházat, elektromos vezetékeket és a trafót érintené.

Schlapak József, az Egyházközösség világi elnöke

Bővebben

Módosul a menetrend!

2019. October 21., Monday 19:46

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

Bővebben

Felhívás - Bursa Hungarica

2019. October 17., Thursday 05:53

Várgesztes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019/2020. évi fordulójához.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek