Történelmi győzelem

2018. február 11., vasárnap 16:33

Januárban indult útjára a négy fordulóból álló Sváb Kupa teremlabdarúgó torna, az öregfiúk számára már tizenhatodik, az utánpótlás csapatok részére a hetedik sorozat. Kicsik és nagyok kezdésként Vértessomlón, majd Környén és Kecskéden rúgták a bőrt, az utolsó állomásra szombaton került sor a várgesztesi faluházban.

Az utánpótlás csapatok közül az első három fordulóban a vértessomlóiak meneteltek a legkiválóbban, ők toronymagasan vezetve, 25 ponttal érkeztek Várgesztesre, s el is mint szombaton kiderült, „jól is jöttek” a korábban összegyűjtött pontok, mert mintha a somlói gyerkőcök kicsit elfáradtak volna a végére. A nyitómérkőzésen 1-1-re egalizáltak a Kecskéddel, aztán a Vértesi Erőműtől 5-1-es, a Környétől 2-1-es vereséget szenvedtek el. A Környe a tatabányai csapattól 8-0-ra kapott s bár a kecskédiek kevesebbszer voltak sikeresek, ők is 2-0-s győzelmet arattak a környeiek felett. Bőven hozott izgalmakat az utolsó forduló utolsó mérkőzése, hiszen a Kecskéd és a Vértesi Erőmű is 9-9 pontot gyűjtött össze az eltelt hetekben, ezt a „nagy összecsapásig” szombaton a kecskédiek néggyel, a tatabányaiak hattal gyarapították, így az erőmű már egy döntetlennel is a második helyen végez. Nagy volt az öröm a tatabányaiak háza táján, amikor megszerezték az első gólt, azonban a Kecskéd nemcsak, hogy kiegyenlített, végül 2-1-es győzelemmel hagyta el a pályát.

Az idei Sváb Kupát tehát az U9-es korosztályban a Vértessomló nyerte el, második helyen végzett a forduló győztes Kecskéd, harmadik lett a Vértesi Erőmű, negyedik a Környe.

Délután az öregfiúknál papíron a házigazdáknak és a Kecskédnek volt a legnagyobb esélye a győzelemre, s mindkét együttes jól kezdett. A Kecskéd 4-1-re verte a Vértessomlót, míg a hazaiak 4-2-re a Környét. Ezt követően a Várgesztes 5-2-re lelépte a Vértessomlót, a Kecskéd pedig 6-2-re a Környét, így a párharcban a Gesztes-Kecskéd meccsen dőlt (volna) el minden – ha tavaly nem vezetnek be új rendszert.

A hagyományos számítási módszerrel, a fordulók során összegyűjtött pontokat összesítve ugyanis a Várgesztes és a Kecskéd is 14-14 ponttal érkezett a végső összecsapásra, azonban egy éve a könnyebbség kedvéért azt vezették be, hogy nem az összes mérkőzésen elért pontokat jegyzik, hanem minden forduló győztese 1 pontot kap, a második kettőt, és így tovább, s az a település a bajnok, amelyik a 4 forduló alapján a legkevesebb pontot gyűjti be. Mivel a januári nyitófordulóban a Kecskéd az utolsó helyen végzett, így szombaton a Várgesztesnek már a 2. hely is elég volt a végső győzelemhez. Hiába hozott tehát a Kecskéd-Várgesztes utolsó csörtéje 6-2-es kecskédi győzelmet, az új számításnak köszönhetően – a torna történetében első alkalommal – a házigazdák örülhettek a Sváb Kupának.

A 16. sorozat zárásaként ezüstérmes lett a Kecskéd, harmadik helyen a Környe végzett, a negyediken Vértessomló.

augusztus

19 Nemzetiségi dalos találkozó

  • Időpont: vasárnap 15:00
  • Helyszín: Várgesztes Faluház
szeptember

8 Várgesztesi Lovagi Játékok

  • Időpont: szombat 10:00
  • Helyszín: Várgesztesi vár

Napközis Tábor 2018

2018. június 11., hétfő 14:00

2018.július 9-től július 27-ig várják táborba az 5 és 14 év közötti gyermekeket.

Bővebben

Tájékoztató - futóverseny

2018. június 5., kedd 17:38

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Várgesztes Super és Várgesztes Sprint elnevezésű akadályfutó versenyünket 2018. június 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap rendezzük.

Bővebben

Egyenlő bánásmód

2018. május 29., kedd 06:00

A Komárom-Esztergom megyében június hónapban tartandó egyenlő bánásmód ügyfélfogadások időpontjait a mellékelt tájékoztatóban tekinthetik meg.

Bővebben

Német Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatásának anyaga

2018. május 18., péntek 07:53

Tisztelt Várgesztesiek!


Amint már megszokott dolog, hogy önkormányzatunk minden év májusában tartja közmeghallgatását, az idei évben is ebben az időpontban tartjuk. Ebben az időben már lezajlott az előző évi zárszámadás és már ismertté váltak az idei évben anyagi lehetőségeink, miután a közelmúltban tisztázódott a feladatalapú támogatás összege is.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek