Tizenegy csapat bográcsozott a gesztesi majálison

2016. május 2., hétfő 20:00

Zeneszóra ébredtek szombat reggel Várgesztes lakói, s nem is akármilyenre, hiszen a Várgesztesi Vagányok zenekar járta keresztül-kasul a falu utcáit, figyelmeztetve a polgárokat a nap programjaira.

A horgászegyesület tagjai voltak a legfrissebbek, akik már hét órakor megkezdték hagyományos háziversenyüket, s hogy nem hiába múlatták az időt a pecások azt bizonyítja az a hal, amelyik 3,2 kilót nyomott a mérlegelésnél, elnyerve ezzel a legnagyobb fogás címét. Ezen a napon Kovács Norbertnek kedvezett legjobban a horgászszerencse, míg a képzeletbeli dobogó második fokára Bacsa Mátyás, a harmadikra Licul Norbert állhatott. A fiatal korosztályban Kovács Levente lett a győztes.

Ezzel azonban még korántsem volt vége az eseménynek, hiszen az eredményhirdetést követően Pillmann Imre egyesületi elnök avatóünnepségre invitálta a jelenlévőket. Elkészült ugyanis az az esőbeálló, amit a közösség összefogása mellett az önkormányzat is támogatott 200 ezer forinttal. Mint azt Rising Károlyné polgármester elmondta, szívesen biztosítottak forrást a beruházáshoz, lévén, hogy a település egyik legaktívabb civil szervezetét segítették ezzel.

Az avatószalag átvágását követően együtt fogyasztották el az ízletes pörköltet a jelenlévők, de eközben a faluháznál is nagy volt már a készülődés, hiszen kilencedik alkalommal rendezték meg Várgesztes főzőversenyét.

2008-ban gondolt egyet a lokálpatrióta Almási István, aki igazi majálishoz illő programot szervezett a település lakóinak és vendégeinek, s teszi ezt azóta is minden évben.

Az időközben bensőséges hangulatú közösségi alkalommá vált rendezvényen tizenegy csapat állt a bográcsok mellé, hogy bebizonyítsa a szigorú zsűrinek főzési tudományát. Gondban is volt a Járfás József (Szent Domonkos étterem) séf által vezetett bírálóbizottság, amelynek tagja volt Rising Károlyné és Schalkhammer Ferenc, a híres sváb disznótor böllérje az ízesebbnél ízesebb pörköltek, gulyások és egyéb különlegességek kóstolása során, aminek végén a Nosztalgia baráti társaság étke nyerte el leginkább a tetszésüket a Fáradt Sasokat és a Szomszédok a Gazdagrétről csapatát megelőzve, míg a különdíjat a Táncos SOKK együttes vehette át.

Kevesebb