Összefogással újult meg a játszótér

2024. április 21., vasárnap 15:33

Rieder Mónika szülői munkaközösségi tag felhívására szerszámokkal felszerelkezve érkeztek iskolások és szüleik április 20-án a várgesztesi Faluház udvarán lévő köztéri játszótér rendbetételére.

Megköszönjük, ha tudsz magaddal hozni kesztyűt, ásót, lapátot, esetleg gereblyét, s még hálásabbak leszünk, ha ezeket használni is fogod… - a többi között így invitált korábban a szervező a közösségi oldalán, s bár a reggeli órákban eleredt az eső, ez nem tántorította el a szülőket a kültéri munkától. A munkálatokból a gyerekek is alaposan kivették a részüket, a felnőttekkel kicserélték a nagy homokozóban a homokot, s a régi is hasznosul, hiszen a falu télen az utak jégmentesítéséhez használja majd fel.

Kemény Ilona iskolaigazgató munka közben boldogan újságolta, hogy azok a gyerekek is szorgoskodtak, akik már felsősként Vértessomlóra járnak iskolába. A délelőtt során a kültéri játékok alatti területet is gyomtalanították, felásták, miközben a madárcsicsergés mellett gyermek kacaj töltötte meg a Faluház udvarát.

Valamennyi technikai pontot ellenőrizték, az apukák még teherpróbának is alávetették a speciális hintát. A játékok műszaki ellenőrzése mellett természetesen a legfőbb szempont az volt, hogy a gyerekek szép környezetben, tiszta levegőn töltsenek minél több időt.

A FÖLD NAPJA mindig is kiemelt esemény volt Várgesztesen, a természet közelsége miatt az óvása, megőrzése mindennapjaink természetes része. Mégis évről-évre szükségét érezzük annak, hogy a hivatalos napját megelőzően, ami világszerte április 22, tevőlegesen, munkával ünnepeljük – mondta el Rising Károlyné polgármester, aki köszönetét fejezte ki Rieder Mónikának, hogy a pedagógusokkal, a Faluházzal és a Polgármesteri Hivatallal együttműködve megszervezte a közösségi napot, s egyáltalán nem utolsó sorban kiemelten mondott köszönetet valamennyi résztvevőnek a segítő, környezetszépítő munkáért.

Kevesebb