Bizony volt mit eltakarítani

2024. március 25., hétfő 06:05

Tegyünk együtt egy szép, tiszta Várgesztesért! – invitálta a falubelieket az önkormányzat nevében Katzer Ákos képviselő március 23-ára a Faluház elé az immáron két évtizedes múltra visszatekintő tavaszi környezetszépítő „nagytakarításra”.

A szervezők örömmel konstatálták, hogy a gyülekezőhelyre egyre többen érkeztek mindenféle segédeszközökkel felszerelkezve, s köztük szép számmal a reményteli „utánpótlás”, a kisebb-nagyobb gyerekek.

A „nagytakarítókat” Rising Károlyné polgármester köszöntötte, örömét fejezve ki, hogy ilyen sokan vannak, ilyen sokan szeretnének tenni a szép, tiszta Várgesztesért azzal, hogy összeszedik a más által eldobált szemetet.

A szemét eltüntetését Katzer Ákos iránymutatása alapján csoportokra bontva végezték, s tisztították meg a várrétet, és a közigazgatási határtól bevezető utak mentét, az erdő szélét, a labdarúgópálya környékét a hulladéktól: rengeteg pet palacktól, papír zsebkendőktől, cukorkás, csokoládés csomagolástól, de még elhagyott/eldobott, oroszlányi címzésű borítékokat is találtak az egyik helyen. A faluba érkező út mellett, a domb tetején hihetetlen mennyiség várt az önkéntesekre és a zsákokra, többen úgy vélték, hogy a szelektív hulladékgyűjtő tetejét nem hálózzák le gondosan, s arról potyog le.

A nagyjából két óra alatt a szeméttel és olykor a bozótosokkal is megküzdve 28 darab 110 literes zsákot töltöttek meg a résztvevők. A lelkes tavaszi nagytakarítókat a munka végeztével a Faluháznál tea és frissítő, zsíros kenyér, valamint a Pro Vértes felajánlásának köszönhetően ízletes sült kolbász várta.

Kevesebb