Gesztesi sikerek a 3. Henkel futáson

2023. október 22., vasárnap 16:43

Bár a hőmérők 19-20 fokot mutattak, a szeles időjárás miatt a hőérzet ennél kevesebbet jelzett október 21-én a környei tó partján, de csak azok számára, akik nem mozgatták meg alaposan a tagjaikat a különböző távokon.

A 3. Henkel futáson a családi kategóriában indulókkal együtt 168-an startoltak el, a versenyre nemcsak helyből, Balatonboglárról, Budapestről, Csákvárról, Dadról, Dunaalmásról, Dunaszegről, Kápolnásnyékről, Kecskédről, Neszmélyről, Oroszlányból, Székesfehérvárról, Tardosról, Tatáról, Tatabányáról, Tokodról, Újbarokról és Várgesztesről is érkeztek profi és amatőr sportolók.

A szervezők ezúttal is gondoltak a hosszú távot kedvelőkre, a hagyományos 3 ezer métert jelentő 1 tókör mellett ismét meghirdették a versenyt 6 és 9 kilométeres távon is, ez utóbbit pontosan 37-en teljesítették. A verseny a legkisebbek, az ovisok futamával indult, ők 400 métert futottak hatalmas szurkolás közepette, s volt, akinek a sprint végén még mosolyra is futotta az erejéből. Bár két apróságnál már a rajtnál eltörött a mécses, végül ők is becsülettel teljesítették a távot, s ha kissé le is maradtak a mezőnytől, őket is ütemes taps fogadta a célnál, no meg a jól megérdemelt üdítő, csokoládé, amely – természetesen – valamennyi indulónak dukált a verseny végét követő ízletes vendéglátással egyetemben.

Az ovis lányoknál Osvai Maja végzett az élen, második lett Semsei Laura, harmadik Vadas Dominika. A fiúknál az első pár méterekben kissé lemaradt, de végül teljes erőbedobással aratott győzelmet Bernhardt Bercel, mögötte Holló Máté végzett, harmadikként Eöri Máté ért célba. A kisiskolások már másfél kilométert teljesítettek, a lányoknál Molnár Blanka volt a leggyorsabb, második lett Osvai Luca, harmadik Hajma Dorka. A fiúknál Kecskeméti Ármin „falta fel” a leggyorsabban a távot, tőle 13 másodperccel maradt le Nauer Dominik, a harmadik helyet Erős Gergő szerezte meg.

Megfontoltan, az erővel okosan gazdálkodva startolt el a családi futam valamennyi résztvevője, hiszen abban a kategóriában az időmérő óra akkor állt meg, amikor a família valamennyi tagja célba ért. Ez a Nebehaj családnak sikerült a legkorábban, a második helyen végzett a várgesztesi Pillmann család, akiket csupán másfél perc választott el a dobogó legmagasabb fokától. Harmadikként a Beszedics család végzett.

A 3 kilométeres távon korcsoportjában ajándékcsomagot és aranyérmet vehetett át az eredményhirdetéskor Beke László polgármestertől és a Környei Sportegyesület képviseletében Terdik Tamarától Perjési Lara, Cop Damian, Bene Szidónia, Beke Dávid, Balogh Barbara, Hegedűs Krisztián, Goózné Győrffi Barbara, Bokor Béla.

Szintén egy tókörön nyújtott ezüstérmes teljesítményt korcsoportjában Bakter Boróka, Bors Kevin, Tóth Zalán, Beszedics-Környei Andrea, Kiss Ervin, Herendi Anikó, Gécsek Jenő, harmadikként ért célba Leskó Lili, Esztergályos Bence, Miskolczi Roland, Dia Andrea, Bíró Dominik, Bálint Krisztina, Ács Ferenc.

Két tókört teljesített korcsoportjában a leggyorsabban a várgesztesi Pillmann Róbert is, aki 7 percet vert rá a mögötte érkezőre.

A leghosszabb táv, a 9 kilométer megtétele után korcsoportjában aranyérmet vehetett át Nagy Nóra, Árvai Róbert, Kollár Zsuzsanna, Kovács András, ezüstérmet Holló Kitti, Szabolcsi András, Kővári Csilla, Juhász Krisztián, míg bronzot Körmendi Horváth Barbara, Amado Diogo, Bordás Karolina, Milán László.

A 9 kilométeres táv lefutására tehát 37-en vállalkoztak, az abszolút legjobb időt a 18 esztendős Árvai Róbert (30 perc 53 másodperc) futotta, ő négy percet „vert rá” a második legjobbra, Szabolcsi Andrásra, és több mint fél órát az utolsókként érkezőkre, akiket – természetesen – az elismerés tapsa fogadott a célnál.

Kevesebb