Kalandos gyereknap

2023. június 2., péntek 13:35

Hogy mi lesz a nyeremény? Hát a túlélés! – mosolygott május 31-én a tó partján Rieder Mónika, a várgesztesi Gyereknap egyik szervezője, mielőtt a kis kősziklához indult az iskolás lányokkal.

Idén valóban kalandos programok, feladatok várták a falu legkisebbjeit, fő attrakcióként a több évtizedes szikla és hegymászó tapasztalattal rendelkező Kovács Tamásnak, a vasaltutak építőinek és üzemeltetőinek köszönhetően hegymászás a kis kősziklán. Nagyjából félszáz gyerkőc vállalkozott a feladatra, s bár valóban komoly kihívást jelentett, végül mindenki teljesítette és minden bizonnyal egy életre szóló élményt szerzett.

Mivel az óvodásoknál csak a nagycsoportosok jelentkezhettek a mászásra, hogy a kisebbek se maradjanak ki az izgalmakból, a számukra kommandó pályát alakítottak ki.

Mindezek mellett óriás twiszter, kezes-lábas és klasszikus ugróiskola, slackline pálya, „pókháló” ügyességi feladat, kreatív asztal a saját arcuk kidekorálására és ún. „ponyvás játék” várta a gyerekeket: a leterített ponyván álló csapatnak úgy kellett a ponyvát megfordítani, hogy nem szállhattak le róla.

A kalandokban bővelkedő nap végén a „túlélők” azért mégiscsak elfogyaszthatták a jól megérdemelt jutalmukat, az üstben főtt, ízletes paprikáskrumplit.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb