Orvosi ügyeleti ellátás

2023. április 24., hétfő 10:45

Az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezetének levele alapján az orvosi ügyeleti alapellátást május 1-től Komárom-Esztergom vármegyében is az Országos Mentőszolgálat működteti.

Az egységes ügyeleti telefonszám 2023. május 1-től Komárom-Esztergom vármegyében is:

1830

HÁZIORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁS

A háziorvosi ügyelet a sürgős - a következő rendelési időig nem halasztható - orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett ellátás hétköznapokon 16 és 22 óra, hétvégén, ünnepnapon 8 és 14 óra között lesz elérhető a járásban Tatabányán.

A SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETI VAGY MENTŐELLÁTÁS központi ügyeleti telefonszáma szintén

1830

Ez az ellátás az ügyeleti időben hirtelen jelentkező, illetve súlyos egészségügyi problémák esetére nyújt magas szakmai színvonalú és biztonságos megoldást hétköznapokon 22 és 08, hétvégén, ünnepnapon 14 és 08 óra között.

A beteg a központi telefonszám hívásával szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, a vármegye bármely településén is tartózkodjon az ellátásra szoruló. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16-8 óra között, hétvégén, ünnepnapon egész nap hívható.

Azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, erre a tatabányai járásban hétköznap 22 és 8 óra, hétvégén és ünnepnapon 14 és 8 óra között is van lehetőség.

Felnőtt ügyeleti ellátás helyszíne: Tatabánya, Győri út 24. (Orvosi Rendelő)

Gyermek ügyeleti ellátás helyszíne: Tatabánya, Dózsa György út 77. (Szent Borbála Kórház területén).

A gyermekek ügyeleti ellátását a járásközponti ügyeleti pontokon, azok működési idejében, valamint a tatabányai kórház gyermekügyeletén hétköznapon 16 és 22, hétvégén és ünnepnapokon 8-tól 22 óráig végzik.

A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, a gyermekek esetében is

1830

A vármegyei alapellátási ügyeleti rendszer részleteiről további információ a www.mentok.hu/ugyelet weboldalon olvasható.

Kevesebb