Elűzték a telet

2023. február 23., csütörtök 13:28

Bár az eltelt napokban némiképp enyhült az időjárás, és az előrejelzések szerint már nem várható komolyabb zimankó, a várgesztesi óvodások és iskolások – biztos, ami biztos – február 22-én előbb farsangi mulatsággal, majd a kiszebáb elégetésével űzték el a telet.

A világjárvány miatt jó ideje nem tarthattak a gyerekek a szülőkkel közös farsangi mulatságot, s bár sajnos ezúttal is több apróság hiányzott betegség miatt, akik részt vehettek a programon, azok láthatóan nagyon-nagyon jól érezték magukat.

A lányok, fiúk ötletesnél ötletesebb jelmezeket öltöttek magukra, volt, aki rendőrnek, volt, aki katonának, volt, aki hastáncos nőnek öltözött, de akadt pom-pom lány, boszorka, félszemű kalóz, a jégkirálynőből Anna és Elsa, katicabogár is, egy kislánypáros oreot formázott, egy kisfiú pedig édesapja 38 esztendős oroszlán jelmezét öltötte magára.

Az ovisok és az iskolások is készültek közös, vidám produkcióval, amit megkoronázott a szülőkkel közös tánc, és természetesen a fánkevő, illetve a nápolyi faló verseny sem maradt el, bár addigra valószínűleg egy-két gyerkőcnek már alig-alig akadt hely a pocakjában a sok finomságtól.

Maskarások, bolondok, rázzátok a kolompot! Takarodjon el a tél, örvendezzen, aki él! – hangzottak a program zárásaként az óvoda udvarán a télűző rigmusok, miközben lángra lobbant a telet jelképező kiszebáb, a gyerekek pedig zajongva, tapsolva, kiabálva űzték jó messzire a leghidegebb évszakot.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb