Sváb Kupa változatlan rangsorral

2023. február 13., hétfő 17:00

Kecskéden folytatódott február 11-én a Sváb Kupa teremlabdarúgó sorozat, az U9-es korosztályban továbbra is a Vértessomló, a felnőtteknél a Kecskéd áll az élen.

A négy – baji, környei, vértessomlói és hazai – utánpótlás csapat a második fordulóra érkezett Kecskédre, ahol a nyitómeccsen a Környe 6:1 arányban múlta felül a Bajt, akik a Vértessomlótól 6:0, a Kecskédtől 7:0 arányú vereséget szenvedtek.

A házigazdák négy gólt rúgtak a Vértessomlónak, míg a saját hálójuk csak kétszer rezgett, és a Környét is legyőzték 3:2-re.

Izgalmas percek érkeztek el tehát, amikor a környei és vértessomlói formáció lépett a pályára, hiszen mindkét csapat 3 ponttal várta a forduló utolsó meccsét. A mérkőzést mindkét oldalon hatalmas kapusbravúrok, óriási lövések jellemezték, de természetesen akadtak háló őrhibák is: a környei egy óriási védés után pár perccel több kisebb hibát is vétett, aminek gól lett a vége, így a somlóiak 4:1 arányú győzelmet arattak. Bár a fordulót a Kecskéd zárta az élen, összesítésben a 12 pontjával a 15 pontos Vértessomló mögött áll, szintén összesítésben Baj 6 ponttal a harmadik, Környe 3-al a negyedik.

A délutáni felnőtt összecsapásokon többször is felizzottak a kedélyek. A Környe erősen nyitott a Várgesztes ellen, „hirtelenjében” már két góllal is vezetett, amikor a kapusuk a 9-es vonalán gólhelyzetben kézzel ütötte el a labdát. A közönség kiállításért reklamált, a bíró viszont hetessel büntetett, amivel nem aratott túl nagy népszerűséget, a gesztesiek éltek a lehetőséggel. A spori akkor is kapott hideget-meleget, (6:3-nál) amikor a negyedik gesztesi gól megszerzésének pillanatában az ellenfél szabálytalankodása miatt a sípjába fújt, és érvénytelenítette a találatot. Kicsivel később „szépített” a bíró, egy hatoson belüli újabb szabálytalankodás miatt újabb hetest ítélt a gesztesieknek, akik ismét éltek a lehetőséggel, de még így is alulmaradtak a Környével szemben 6:4-re.

A kapussal együtt négy játékossal, tehát csere nélkül érkezett a Vértessomló, ezért nem is fűztek nagy reményeket az eredményekhez, de hirtelenjében sikerült „leigazolniuk” egy gesztesi játékost. A Kecskéd elleni meccsen a somlóiak szerezték az első gólt, amit a pálya széléről többen vitattak, mert úgy látták, hogy nem volt a gólvonalon túl, a somlóiak viszont – biztos, mi biztos – gyorsan rúgtak még kettőt. Az első hazai találatot a kecskédi kapus szerezte meg, amit további akciógólok követtek, „mondhatni” feltámadtak a házigazdák. Alig 5 perc alatt már 5:4-re vezettek, amikor az ellenfél egy bombagóllal egyenlített, és szinte fél percen belül ismét rezgett a Kecskéd hálója: végeredmény 6:5 a Vértessomló javára.

Elfogyott a szufla – mondták a somlóiak a kecskédiekét pihenés nélkül, azonnal követő környeiek elleni meccs előtt, végül mégis sikerült 6 gólt rúgniuk, miközben csak egyet kaptak, és a Várgesztest is 10:6-ra győzték le. A Kecskéd is 10 gólt rúgott a gesztesieknek kettő ellenében, a Környét 7:5-re győzte le.

A fordulót tehát első helyen zárta a Vértessomló, másodikon a Kecskéd, harmadikon a Környe, negyediken a Várgesztes.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb