A szép korú Kati néni köszöntése

2022. április 15., péntek 09:19

Szerettei, Rising Károlyné polgármester és a Hagyományőrző Klub elnöke, Vörös Sándorné köszöntötte április 13-án otthonában Eigner Ferencnét, született Pillmann Katalint, aki pontosan 90 esztendővel ezelőtt, 1932. április 13-án született Várgesztesen, a család harmadik gyermekeként, Antal és Anna után.

Bár a 90. születésnapját ünneplő Kati néni járása mára nehézkessé vált, a kertjét még most is aktívan, szeretettel gondozza. Rising Károlyné a falu egésze nevében fejezte ki gratulációját, s nem titkolta, hogy nagyon-nagyon szereti a gesztesi idős embereket a bölcsességükért, a jókedvükért. Az ünnepelt számára a szép napon azért is köszönetet mondott, mert „mindig van hozzá jó szava”. Igazából az emberek türelmetlenek, és sok mindent kérnek, de a Kati néni az egyik, mert szerencsére nincs egyedül, aki, ha történik valami a faluban, akkor kiabál nekem, hogy Cirmi, ez jó volt! És ez nekem nagyon-nagyon jól esik! – fogalmazott a polgármester.

Kati néni az elemi iskolát Várgesztesen végezte. Édesapját korán, 11 évesen veszítette el, a háborús időket apa nélkül nehezen élte meg a család. Cselédként dolgozott és aktívan kivette a részét a földművelő munkából is, hiszen az biztosította a család megélhetését. 1952-ben kötötte össze élete fonalát Eigner Ferencével, aki 7 esztendős szovjet fogságból érkezett haza. Közös életüket nagy szorgalommal és kitartással kezdték el, két gyermekük született, Ferenc és Tibor. Kati néni a Vértesi Erdőgazdaságban dolgozott, onnan is ment nyugdíjba.

Szeretett párja sajnos 2016-ban elhunyt, és ma már testvérei sem élnek, a sors azonban némileg kárpótolta: két fia az évek során négy unokával és három dédunokával ajándékozta meg, így mindennapjait megszépíti a szeretet. Ahogy azon a díszoklevélen is olvasható, melyet a miniszterelnöki emléklap után nyújtott át a polgármester a község lakóinak képviseletében: „Legyen ez a díszoklevél a szeretet hatalmának, az álhatatosság erejének, a Család sugárzó szeretetének maradandó emléke.”

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb