ZÖLDHULLADÉK LERAKÓ: óvjuk környezetünket!

2022. március 18., péntek 08:58

Várgesztes Község Önkormányzata kéri a lakosságot, hogy a zöldhulladék lerakóba szállítandó biohulladékot a sportpálya megkerülésével, a torony felől rakják le, a már megkezdett módon.

A helyhatóság korábban sajnos gyakran tapasztalta, hogy a zöldhulladék elhelyezésénél sokan nem vették figyelembe a táblákon és honlapon közölt kéréseket, melyek jelezték, hogy hová szabad, illetve nem szabad tenni. A helytelen eljárás az önkormányzat számára komoly munkavégzéssel és nem tervezett kiadásokkal járt annak érdekében, hogy az aprítékoláshoz összehordassa a hulladékot, egyben hozzáférhetővé tegye a lerakót.

A sajnálatos gyakorlat alapján a falu vezetése úgy határozott, hogy módosít a zöldhulladék lerakásának helyszínén, az új lerakó a Széna út felől, a Telenor torony irányából közelíthető meg a térképen jelölt zöld nyilak alapján. Kérés, hogy mindenki az előkészített kupac folytatásaként tegye le a zöldhulladékot olyan szélességben, ahogy az előkészület megtörtént. A Sportpálya melletti részen TILOS a zöldhulladék elhelyezése!

FONTOS továbbá, hogy a gyűjtőben kizárólag zöldhulladék lerakása engedélyezett, a növényi eredetű, biológiailag lebomló hulladékon kívül egyéb (háztartási hulladék, állattetem, építési törmelék stb.) elhelyezése tilos!

Az önkormányzat valamennyi falubeli nevében és valamennyi falubelitől kéri, hogy a szabályoknak megfelelően éljenek a lehetőséggel, óvják környezetüket, és ne az erdőbe vigyék ki a kerti hulladékot!

Kevesebb