Hétfőtől kötelező maszkot hordani

2021. November 13., Saturday 11:38

2021. november 15-től valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton mindenkinek - ügyfeleknek és ügyintézőknek is - kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

Az intézkedés célja az emberek egészségének megóvása, a koronavírus terjedésének csökkentése – közölte az MTI a Miniszterelnökség bejelentését.

Meredeken emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma, és egyre több halálos áldozatot követel a vírus. Kásler Miklós bejelentette, hogy jövő hétfőtől lép életbe egy utasítás, hogy a kórházaknak fel kell szabadítaniuk az ágyaik 20 százalékát; megnyitják a kiskunhalasi mobil járványkórházat is, és a halasztható műtétek elnapolására is szükség lehet.

A kormány nem győzi hangsúlyozni, milyen fontos a védőoltás: november 22-28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon, azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni.

Kétség sem fér hozzá, hogy az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ugyanis a beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb, ezért nagyon fontos, hogy mindenki felvegye a védőoltást.

Kevesebb