Elhelyezték az időkapszulát

2021. november 12., péntek 09:39

Ünnepélyes keretek között helyezték el csütörtökön a leendő „Keltike Ház” időkapszuláját.

Rising Károlyné köszöntötte a meghívottakat, akik között ott volt Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Romanek Etelka megyei közgyűlési alelnök, Zink Ferenc a kivitelező ZAFIR Kft. tulajdonos ügyvezetője és Gíber Dániel projektmenedzser.

Mint azt a polgármester elmondta: a „Keltike Ház” projekt célja egy ökoturisztikai központ kialakítása a régi postaépület helyén, amely térségi jelentőségű csomópont lehet a természeti, geológiai értékek és a helyi történeti hagyományok megismeréséhez. Interaktív kiállítótérként, rendezvényhelyszínként és turisztikai háttér-infrastruktúraként hozzájárul a fogyasztói környezet adottságainak javításához, a szolgáltatási hiányosságok pótlásához. A fejlesztés ezen felül – illeszkedve a megyei turisztikai programtervekhez, a Vértes tájegység révén – szorosan kapcsolódik a szomszédos Fejér megye attrakcióihoz.

Az 1913-ban épült épület az elmúlt több mint 100 évben volt pedagógus szolgálati lakás, iskola, óvoda, majd itt tartotta próbáit a falu zenekara, egyik részében működött a posta, de már évek óta üresen áll.

A jelenlévők a projekt ismertetését követően a Községházáról a beruházás helyszínére sétáltak, ahol a paravánon régi képeket és a tervezett központ látványterveit tekintették meg, majd elhelyezték a „Keltike Ház” időkapszuláját. Az utókornak üzenő hengerbe többek között belekerült a 148,2 millió forint értékű támogatási szerződés, a látványtervek, a régi épület jelenlegi állapotát bemutató fotók, a közreműködő és támogató személyek nevei, légi fotók Várgesztesről, a település mindennapjainak fényképei, egy emlékplakett a német betelepítés 275. évfordulójáról, a képviselő-testületi névsorok, turista térkép, az aktuális pénzérmék, valamint a 24 ÓRA című megyei lap november 11-i száma.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg!

Kevesebb