A hagyomány kötelez

2021. július 22., csütörtök 07:19

Közel 100 éve működik Várgesztesen tűzoltó csapat, melynek mindenkori tagjai számtalan esetben siettek a bajbajutott polgárok megsegítésére.

Katzer Ákos települési képviselő 2019-ben szembesült azzal, hogy vagy a végleges enyészet, vagy a teljes megújulás, a hagyományok felélesztése az a két opció, melyek közül választani lehet, s ő az utóbbira szavazott. Így 14 fővel megalakította az önkéntes Tűzoltó Egyesületet, amelynek elnöki teendőit is ellátja.

A csapat a pandémiás időszakban segédkezett vízbetörés elhárításban, a település lezárásában, de ott voltak fakidőlésnél, pincebeázásoknál is.

Most új fejezethez érkezett az egyesületi élet, ugyanis hamarosan megkezdődik a tűzoltógarázs és közösségi helység kialakítása – tájékoztatott az elnök.

- Sikeresen vettünk részt a Bethlen Gábor Alapkezelő civil szervezetek működésének biztosítására kiírt pályázatán. Július elején kaptuk az értesítést, hogy 5,8 millió forintot fordíthatunk a tűzoltóbázis kialakítására. Amennyiben megérkezik számlánkra a pénz, megkezdődik a községháza mellett a garázs-közösségi helység-oktatási helyszín felépítése. Augusztus elején szeretnénk megkezdeni a munkákat, melyek 3-4 hónapig tartanak majd. Fontos célunk a helyi fiatalok bevonása mellett, egy mentéshez alkalmas gépjármű beszerzése, ami elengedhetetlen a gyors vonulásokhoz. Ennek érdekében folyamatosan keressük a pályázati lehetőségeket – fogalmazott Katzer Ákos.

Kevesebb