Nyitnak …

2021. április 16., péntek 07:40

A Magyar Közlönyben megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggő kormányrendeletek. Április 19-e után is kötelező lesz a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint érvényben marad az este 10 órakor életbe lépő kijárási tilalom is.

Az óvodák április 19-én, hétfőn újranyithatnak, az általános iskolák alsó tagozatai (1-4. évfolyamokon) visszatérnek a rendes, tantermi oktatásra. A felső tagozatok és a középiskolák május 10-től térhetnek vissza a tantermi oktatáshoz. A felnőttképzésben szintén április 19-től ismét lehetségessé válik a jelenléti oktatás, valamint a vizsgák megtartása.

Mint azt a rendeletek előírják, a vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon – várhatóan a jövő héten – történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. Erről a jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen.

Kevesebb