Drákói szigor

2020. november 2., hétfő 07:33

Nem csak a viselésre kötelezett helyek bővülnek november másodikától a vendéglátással, szórakozóhelyekkel, hanem most már azonnal be is záratható a bolt, vendéglő. Változás, hogy a jegyző mellett a rendőrség is lehúzathatja a redőnyt.

Vasszigor következik azokkal a vásárlókkal, plázákban sétálgatókkal, vagy vendéglőben ücsörgőkkel, szórakozóhelyen mulatozókkal szemben, akik nem, vagy csak az orruk alá tolva, esetleg fülükön lógatva viselik a maszkot, de a maszkviselésre kötelezett helyek üzemeltetőivel, a boltosokkal, plázásokkal, vendéglősökkel szemben is, ugyanis kereskedelmi hatóság lett a rendőrség. Ha a boltos, vagy bármely üzemeltető minden tőle elvárhatót megtesz a renitenskedők kizárása érdekében, akkor nem büntethető, ez nem változik novembertől.

A maszkviselési szabályok szeptember 21-től szigorodtak első körben, ezt követte az, hogy október harmadikától az üzemeltető büntethető is és ezt a büntetést a rendőrség is kiszabhatja, illetve akár a jegyző, akár a rendőrség bezárathat november másodikától bármikor egy szolgáltatót, ha az nem tesz meg minden tőle elvárhatót a maszkviselés betartatásáért.

Kevesebb