A Szentatya is elismerte munkáját

2020. október 28., szerda 07:12

Elhunyt lelkipásztoraikért mondtak imát október utolsó vasárnapján a várgesztesi katolikus templomban, ahol ez a nap a hagyományos Vendel-napi búcsú időpontja is, amire minden évben az október 20- i névnapot követő hétvégén kerül sor.

A mise vége azonban nem mindennapi meglepetéssel végződött, ugyanis Visnyei László plébános Mautner János templomatyát szólította, akinek ünnepélyes keretek között adta át a Szentatya pápai áldását.

A Vatikán városban október hatodikán keltezett, és Ferenc pápa aláírását, valamint pápai pecsétjét tartalmazó dokumentum így fogalmaz: „Őszentsége Ferenc Pápa szívből adja Apostoli Áldását alázatos és hűséges szolgálatáért Mautner János életére, kérve számára a mennyei kegyelmek bőséges kiáramlását, és a Boldogságos Szűz Mária folytonos anyai pártfogását.”

Mint azt a 69 éves ünnepelt elmondta, gyermekkora óta ministrál a gesztesi templomban, ahol a templomatya szervezési feladatait 12 éve végzi, és napjainkban is segíti ministránsként a liturgiát. Huszonegy évvel ezelőtt lett tagja az egyházközség vezetőségi testületének.

- Egész életemben meghatározó volt az egyházközség szolgálata. Az volt gyermekként, amikor a hajnali misét követően indultam iskolába, és az ma is, amikor nap, mint nap segítem közösségünket. Igazi meglepetés volt, hogy a pápa elismerte munkámat. Teljes titokban folytak az előkészületek, és nagyon elérzékenyültem, amikor a mise végén szólított a plébános. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett abban, hogy ilyen komoly elismerést vehettem át. Olyat, amiben egy élet munkáját ismeri el Ferenc pápa – fogalmazott Mautner János.

Kevesebb