Búcsúnapi koncert

2020. október 27., kedd 18:54

Október 25-én a várgesztesi búcsú szentmiséjére kaptak meghívást a Vértessomlói Alapfokú Művészeti Iskola és Várgesztesi Tagozatának növendékei – tájékoztatott Sági Richárd karnagy.

Többedik alkalommal érkezett az invitálás a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől, Pillmann Józseftől. Vasárnap főként helyi növendékek kaptak szereplési lehetőséget.

A szentmise alkalmából Sági Richárd két dalt is át hangszerelt erre az alkalomra, aminek eljátszásával és a közösség éneklésével színesítették a szentmisét, azt követően pedig egy kis zenei kosárral kedveskedtek a nagyérdeműnek.

Mint azt köszöntő beszédében a karnagy kihangsúlyozta: az elmúlt hónapokban kialakult helyzet miatt annyi szomorúság érte a lakosságot és a társadalmat, hogy a koncert alkalmával vidám hangvételű repertoárt állított össze, aminek a végén emlékezetes feltöltődéssel térhettek haza a hallgatók.

- Az előadás végén a jelenlévők tekintetében és arcukon lévő mosoly mindent elárult, hiszen ismét beigazolódott, hogy a zenének üzenete van, ami hatással van az emberekre – fogalmazott Sági Richárd.

Kevesebb