Sváb gyökerekkel érkezett az új jegyző

2020. május 17., vasárnap 12:35

Új jegyző irányítja a Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatalt és Várgesztesi Kirendeltségét. Auer Zsolt a munkáját Tatabányán folytató Szennay Istvánt követte a hivatali székben.

A 29 éves szakember Tatabányán született, majd Oroszlányba költöztek szüleivel. Általános és középiskolai tanulmányait mér itt végezte. Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezett jogi diplomát, jelenleg Tatán él párjával.

Az egyetem elvégzését követően a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály, Jogi és Perképviseleti Osztályán dolgozott több mint 3 évig.

- A jegyzői hivatás mindig is foglalkoztatott, így kiváló lehetőség nyílt számomra a meghirdetett pályázat kapcsán, s mivel apai ágon pusztavámi sváb származású vagyok, különösen felemelő érzés, hogy két németajkú település jegyzői feladatait láthatom el. Származásom okán különösen fontosnak tartom a magyarországi német nemzetiség kultúrájának ápolását, megőrzését. Családom generációk óta rendszeres résztvevője a vértessomlói Sarlós Boldogasszony-napi búcsúnak, ezért a környék mindig is kiemelkedő szerepet töltött be életünkben.

- Munkám során továbbra is szeretném előnyben részesíteni a gyors, hatékony és humánus ügyintézést, természetesen a megfelelő jogszabályi keretek között. Szolgálni kívánom a lakosság érdekeit és mindkét település fejlődését – fogalmazott bemutatkozása során Auer Zsolt.

Kevesebb