Várgesztes lezárva!

2020. április 17., péntek 11:14

A koronavírus járvány terjedése jelenlegi ismereteink szerint további óvintézkedéseket igényelnek. Akkor tudjuk a vírus terjedését lassítani, ha otthon maradunk, minimálisra csökkentjük a személyes találkozások számát.

Várgesztes lakói így járnak el saját egészségük védelmében. Nincs teljes kijárási tilalom. Közel egy hónapja kérem és javaslom a turistáknak, hogy maradjanak otthon, átmenetileg ne várgesztest válasszák úti célul, kerüljék a belterületünket és túrázzanak a közeli erdőkben, külterületen! A napi ezres nagyságú mozogni vágyok száma a kényszer intézkedés után húsvét idején csökkent.

Polgármesteri rendeletalkotási jogommal élve erre a hétvégére, ápr.18-19-én lezárom Várgesztest. A kirándulók kötelesek a falu alatt számukra biztosított parkolóban hagyni a járműveket. Gyalogosan csak az általunk kijelölt külterületi utakon közlekedhetnek.

Ehhez szombaton és vasárnap segítséget adunk: önkéntesek útbaigazítják, térképet kapnak, hogy milyen útvonalon érik el a Kősziklát és a bezárt várat, illetve útjelző táblák segítségével ösvényeket jelöltünk ki, melyekről kérjük a turistákat, hogy ne térjenek le!

Ha részleges kijárási korlátozás idején érkezik hozzánk, be kell tartania az elrendelt utasításokat! 2020. ápr.18. és 19-én csak Várgesztes lakói, azok hozzátartozói és hivatalos szolgáltatók jöhetnek a faluba gépkocsival. A falu előtt ellenőrizzük kilétüket, – és ha szükséges, rendőrök segítségét is igényeljük. A járvány elmúltával természetesen szívesen látjuk Önöket!

Ismételten azt remélem, hogy belátják a helyzet súlyosságát, az élet védelmének fontosságát és otthon maradnak!

A mozgás alapvető emberi szükséglet. Kérem a lakhelyükhöz nagyon közel eső zöld terület szabad levegőjén tartózkodjanak! Magyarországon nincs olyan terület, ahol a lakhely környezetében tilos lenne tartózkodni.

Várgesztesi polgárok nevében kérem, járvány idején MARADJANAK OTTHON!

A polgármesteri rendeletet és a kirándulóknak készült térképet a Kapcsolódó tartalomban megtekintheti!

Rising Károlyné polgármester

Kevesebb