Vírusinformációk

2020. április 14., kedd 08:38

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 beteg. Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházakból – adta hírül a koronavirus.gov.hu.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. A koronavirus.gov.hu április 13-i adatai szerint továbbra is 20, Komárom-Esztergom megyei, igazolt koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván.

A tatabányai Szent Borbála Kórház közadakozásból 10 millió forintért beszerzett egy, a jelenlegi koronavírus tesztelésére alkalmas laboratóriumi berendezést, amely már meg is érkezett. A labort a Becton Dickinson Hungary Kft., környei telephelyére telepítették, ahol ingyenesen biztosítottak helyet a laboratóriumnak.

A Szent Borbála Kórház tájékoztatása szerint a hét végi kapacitásfelszabadítás során nagypénteken és az azt követő szombaton tíz osztályt költöztettek át, hogy a felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessenek a koronavírussal kapcsolatosan. A nagy munkában tűzoltók, valamint a katasztrófavédelem, a mentősök, a polgárőrség és a honvédség önkéntesei voltak segítségükre. A betegeket a tatai, a kisbéri, a komáromi kórház, illetve az oroszlányi ápolási intézet vette át.

A koronainfo@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen, vagy munkaidőben Tatabányán a 0634/515-549-es telefonszámon lehet információt kérni.

Kevesebb