Zenés, mesés télűzés

2020. February 26., Wednesday 05:58

Ismét, immár második alkalommal kedveskedett meglepetésműsorral a gyerekeknek a Német Nemzetiségi Önkormányzat. Kedden délután Pillmann József elnök köszöntötte a farsangzáró program résztvevőit.

Mint két évvel ezelőtt, most is a Figuraprodukció, azaz Figura Ede és Márk Sarolta szórakoztatta német-magyar interaktív műsorával a falu legkisebb lakóit.

A Grimm testvérek gyűjtése alapján készült zenés mesejátékban, A brémai muzsikusokban négy állat – a szamár, a macska, a kutya és a kakas – egy életre szóló igaz barátságot köt egymással. Mindegyikőjük a saját bőrén tapasztalja meg az emberi kegyetlenséget – és kiszolgáltatottságot.

Miután megöregedtek, gazdáik túl akarnak adni rajtuk. A macskát és a kutyát „csak” elkergetik, a szamarat azonban megnyúznák, hogy bőrét a vásárban eladják, a kakasból levest főznének. De ezek az állatok értik az emberi szót, és mielőtt sorsuk beteljesedhetne megszöknek. A mesében az emberi tulajdonságokkal felruházott állatok igazi barátokká válnak, akik minden akadályt leküzdve boldogan élnek tovább.

Kevesebb