Sváb Kupa: a kecskédiek vihették haza

2020. február 9., vasárnap 21:27

Várgesztesen zárult le a Sváb Kupa teremlabdarúgó torna 18. sorozata február 8-án, s bár a felnőtteknél a negyedik fordulóban botlott a Kecskéd, összességében az élen végeztek.

A sorozat január 18-án indult útjára Vértessomlón. Szombaton jól jött a kecskédieknek, hogy a korábbi három fordulóban szépen teljesítettek, mivel – úgy tűnt – Várgesztesen is élt a „hazai pálya előnyének” elmélete.

A házigazdák nyitásként 3-2-re múlták felül a Környét, majd a somlóiak 4-3-ra a Kecskédet. A Környe – Vértessomló meccs 5-5-ös döntetlennel zárult, következett a Kecskéd – Várgesztes mérkőzés, melyen az élen álló gárda 2-1-re múlta felül a vendéglátókat, a Környével azonban nem bírtak, 4-4-es döntetlen lett a vége. A Vértessomló tehát 4, a hazaiak 3 ponttal futottak neki a forduló utolsó mérkőzésének, a két csapatot zúgó bíztatás kísérte a lelátóról, hiszen míg a gesztesieket a győzelem, addig a somlóiakat már egy döntetlen is az élre repítette volna. A szomszédvár csapatának azonban nem sikerült a bravúr, hatalmas ziccereket hagytak ki, s volt, hogy a vendéglátók hálóőre a gólvonalról mentett. A meccs a Várgesztes 3-1-es győzelmével zárult, amivel bezsebelhették a forduló elsőségét, s mivel pontegyenlőség esetén a két csapat egymás elleni eredménye számít a felnőtteknél, a Vértessomló végzett a második, a Kecskéd a harmadik helyen, a Környének meg kellett elégednie a negyedikkel.

A kupát a várgesztesi „botlás” ellenére a kecskédiek nyerték el, második lett a Várgesztes, a harmadik helyen a Vértessomló és Környe osztozott

Kevesebb