Sváb Kupa: a Kecskéd vezet

2020. January 26., Sunday 18:19

Környén rendezték meg a Sváb Kupa teremlabdarúgó torna 18. sorozatának második állomását január 25-én, ahol a felnőtteknél „bejött” a hazai pálya előnyének elmélete.

Igazán forró hangulatú és izgalmas meccseket hozott a délután a felnőtteknél, a hazaiak nyitásként 5-3-ra lépték le a Vértessomlót, majd a Kecskéd ellen már 2-0-ra is vezettek, az ellenfél azonban egy idő után összekapta magát és egalizált. Bár még egyszer átpattogott a kecskédiek gólvonalán a labda, a spori nem adta meg, így maradt végeredményként a 2-2.

Mivel a várgesztesiekkel is 1-1-es döntetlent játszottak a házigazdák, 5 ponttal az élen végeztek, miután az elmúlt évek folyamatos kupagyőztese, a Kecskéd hiába verte 5-0-ára a gesztesieket, a Vértessomló ellen botlott, és 4-3-as vereséget szenvedett el. Bár a fordulóban szerzett 4 pontja csak a második helyhez volt elegendő, összesítésben továbbra is az élen áll a Kecskéd.

Bővelkedett fordulatokban a két szomszédvár, a Vértessomló–Várgesztes mérkőzése, időnként még a szurkolók is nehezen követték, éppen kinek áll a zászló. A Somló nyitott góllal, aztán az ellenfél nemcsak kiegyenlített, de fordított is, majd a somlóiak zárkóztak fel sikerrel és vették át a vezetést, ámde kicsivel később a Várgesztesnek ismét sikerült egalizálnia, majd a meccs végéhez közeledve megszerezte az utolsó, a 4-3-as győzelmüket eredményező gólját, ami egyben a forduló harmadik helyére is repítette a csapatot. Folytatás február 1-jén Kecskéden, majd zárás egy héttel később Várgesztesen.

Kevesebb