Évet értékeltek

2019. december 20., péntek 14:00

Családias hangulat fogadta péntek délután a gesztesi Hagyományőrzők évértékelő, karácsonyváró rendezvényére érkezőket, ahol Vörös Sándorné elnök üdvözölte elsőként a klub tagjait, valamint az önkormányzat képviselőit.

Mint az elhangzott, programjaik rendre megmozgatták a falu lakosságát, akiktől sok-sok segítséget kaptak, mint ahogyan az önkormányzattól is. Az idei év kiemelkedő eseménye volt a Csengőnap, amikor a svábtelepesek érkezésének 275. évfordulója alkalmából kiállítás keretében idézték meg a régi falusi otthon miliőjét. Lakossági gyűjtést indítottak, és sok olyan tárgy is gazdagította a tárlatot, amelynek megkapták a tulajdonjogát.

- Nagy segítség számunkra, hogy mind több fiatal támogatja hagyományőrző munkánkat, amire a továbbiakban is számítunk – fogalmazott Vörös Sándorné, aki a közösség nevében kívánt békés, meghitt karácsonyt Várgesztes minden lakójának.

A Hagyományőrzők munkáját méltatta Rising Károlyné polgármester is, aki arra hívta fel a figyelmet: olyan baráti társaság kovácsolódott az évek során, amelynek tagjaira bárki, bármikor bizton támaszkodhat.

Kevesebb