Ludrik Angelika képei Oroszlányban

2019. november 7., csütörtök 06:00

Egy pályázatnak köszönhetően méltó keretek között ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját szerdán az oroszlányi Benedek Elek EGYMI. A jubileumi program részeként a művelődési központ kiállítótermében gazdag képzőművészeti tárlat nyílt.

- Ezeket a képeket nem tanult, képzett művészek készítették. Az alkotók vagy autodidakták, vagy pedig egy olyan tevékenység, vagy foglalkozás alkalmával derült ki a tehetségük, melyben örömüket lelték, illetve önmagukat kiteljesíthették. A tanulókat mi is úgy szeretnénk a teljes élethez hozzásegíteni, hogy elvezetjük őket önmagukhoz és a képességeikhez. Fontos, hogy tudják, hogy mire képesek, hiszen ezáltal tudnak teljes életet élni - tájékoztatott Gusztafik Ildikó főszervező.

A kiállításon a Salamonné Helter Erika vezette Arany Kezek Művészeti Csoport munkái mellett, a különleges képességű Ludrik Angelika „Színkavalkád” című tárlata is helyet kapott. A leginkább olajjal dolgozó, de más technikát is szívesen alkalmazó, és tehetségét sokrétűen használó, fiatal várgesztesi művész affinitásáról, közel hatvan kiállított alkotás árulkodik. A címválasztás is rendkívül beszédes, hiszen Angelika, képein keresztül egy olyan színes világba repíti el a csendes szemlélődőt, mely világot az ő segítsége és különleges látásmódja nélkül talán soha nem fedezhetnénk fel. A tárlat november 15-ig tekinthető meg az OKSZÍK-ban.

Kevesebb