Megalakult a testület

2019. október 25., péntek 08:06

Ismét Rising Károlyné irányítja Várgesztest polgármesterként a következő öt évben, és nem változik az alpolgármester személye sem, Balázs Gabriella, derült ki a grémium csütörtöki alakuló ülésén.

Teller Judit, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke ismertette az önkormányzati választás eredményét a községházán, és adta át megbízólevelét a testület tagjainak, akik esküt tettek, hogy minden tudásukkal a település fejlődését szolgálják a jövőben. Az új tagok, Pintér Zoltán, Katzer Ákos és Hartdégen Ákos, valamennyien függetlenként képviselik mostantól választóikat.

Az ülésen a folyamatosságot hangsúlyozva ismertette gazdasági programtervét Rising Károlyné. Mint mondta, továbbra is az utak, járdák felújítása a fő csapásirány, ugyanakkor lépéseket kíván tenni a vár felújításának érdekében is.

- Minden pályázati alkalmat ki kell használnunk, különösen a Magyar Falu program lehetőségeit. A községháza és az orvosi rendelő belső felújítása, a vízrendezés, a közterek, játszóterek megújítása, a turizmusfejlesztés, a falubusz cseréje, a „Keltike Ház” ökoturisztikai központ kialakítása, csak pár példa arra, hogy bőven lesz feladatunk a következő időszakban – mondta a faluvezető, aki azt kérte a testület tagjaitól, gondolják át, ki milyen szakterületet szeretne gondozni a ciklus során.

Kevesebb