Sváb Kupa: a kicsiknél töretlenül menetel a Vértesi Erőmű

2017. február 12., vasárnap 19:00

Várgesztesen rendezték meg szombaton a Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna 15. sorozatának harmadik állomását, amely az utánpótlás korosztályban nem hozott meglepetést, az öregfiúknál annál inkább.

A gyerekeknél a Vértesi Erőmű töretlenül menetel az idei sorozatban, ezúttal 10-0-s győzelemmel kezdtek a Kecskéd ellen, később a Vértessomló felett arattak 3-0-s győzelmet. Bár egy ideig úgy tűnt, a Környének sikerül megszorongatnia az erőmű gárdáját, a találkozót a tabella élén álló tatabányai csapat nyerte 2-1-re. A környeiek edzője, Raffainé Békefi Alexandra a forduló után ezt úgy értékelte, hogy a gyerkőcök mintha a harmadik meccsükre jöttek volna tűzbe. Az elsőn ugyanis 0-0 arányban egalizáltak a Vértessomlóval, s elképzelhető, hogy a Kecskéd elleni sikert túlzottan is a zsebükben érezhették, mert vereséget szenvedtek el 2-1 arányban. A Vértessomló 2-0-s győzelemmel hozta a kecskédiek elleni meccset, így ezt a fordulót 1 ponttal a Környe zárta a negyedik helyen. Harmadik lett a Kecskéd, második a Vértessomló, s immár kimondható, hogy a Vértesi Erőmű bebetonozta magát az első helyre.

Az öregfiúk délutáni összecsapásai során a múlt héten még gyengén muzsikáló házigazdák mintha megtáltosodtak volna. Az első találkozón 4-1 arányban múlták felül a Vértessomlót, második meccsükön – amely a hazai szurkolók értékelése szerint hangulatában a Bajnokok Ligájában is megállta volna a helyét – 5-5 arányú döntetlent értek el a tavalyi bajnok Kecskéd ellen, s végül 5-4-re győzték le Környét. Ez utóbbi együttestől a kecskédiek is elrabolták a 3 pontot 2-1-es győzelmükkel, a környeiek viszont alaposan kinyitották gólzsákjukat a Vértessomlóval szemben: 9 gólt szereztek és hálóőrük csupán egyet kapott. A láthatóan cseregondokkal küzdő somlóiakat a kecskédiek is megsorozták: 10-1-es győzelmet arattak felettük.

A várgesztesi fordulón az öregfiúknál a vendéglátók 7 ponttal zártak az élen, két győzelmével a második helyen végzett Környe, 4 ponttal lett a harmadik Kecskéd, s pont nélkül a negyedik Vértessomló. A Sváb Kupa záró fordulóját Kecskéden rendezik meg február 18-án.

Kevesebb