Traktoravató

2019. május 24., péntek 08:44

Mint arról előző cikkünkben beszámoltunk, sikeresen pályázott Várgesztes a külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő-és munkagépek beszerzése című felhívásra.

A mintegy tízmilliós, univerzális Kubota traktort Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Rising Károlyné avatta fel csütörtökön a falu lakóinak jelenlétében.

Mint azt a képviselő asszony elmondta, különösen támogatott volt az a pályázat, amelyben kombinált eszközök beszerzésére tettek javaslatot. Ennek a kistraktornak a felszerelései között megtalálható a hótolólap, a kaszaszerkezet, az ágaprító és a földgyalu is.

- Olyan eszközt sikerült beszerezni, ami alkalmas arra, hogy tovább csinosodjon, szépüljön Várgesztes, amely bár kis falu, de gyönyörű környezettel várja az idelátogatókat, s ebbéli törekvésükben ez az eszköz jó szolgálatot fog tenni a település lakóinak – fogalmazott Czunyiné, aki ezt követően átadta az indítókulcsot a polgármesternek, akivel együtt vágta át a nemzeti színű avatószalagot.

Ezzel azonban nem volt vége az ünnepi eseménynek, hiszen a képviselő asszony ki is próbálta a gép belső kényelmét, majd bemutatta a zöld lombhulladék felaprításának „szakszerű” technikáját.

Kevesebb