Ingyen tankönyv

2017. augusztus 11., péntek 15:10

Ingyen tankönyvet kap 2017 szeptemberétől igénylés nélkül az elsőtől a kilencedik évfolyamig minden diák, ezt nem kell külön igényelni.

A 9. évfolyam fölött a rászoruló diákok kapják ingyen a tankönyveket: azok a tanulók, akik tartósan betegek, sajátos nevelési igényűek (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, testi, érzékszervi, értelmi, beszédfogyatékos, autista vagy halmozottan fogyatékos), három- vagy többgyermekes családban élnek, nagykorúak és saját jogukon iskoláztatási támogatásra jogosultak, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, vagy a gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesülnek.

A tartósan beteg diákok szakorvosi véleményt, az emelt szintű családi pótlékról szóló igazolást, a sajátos nevelési igényű tanulók a szakértői véleményt, a nagycsaládosok és a nagykorúak a családi pótlék összegéről szóló igazolást, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők az erről szóló határozatot, a nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesülő diákok pedig a gyámhatósági határozatot, igazolást csatolják a kitöltött űrlaphoz. Érdemes az adott iskolában érdeklődni arról, pontosan milyen dokumentumok szükségesek az ingyenes tankönyvellátás igényléséhez.

-eduline-

Kevesebb