Üvöltő majmok - harmadszor

2019. május 5., vasárnap 21:07

Nem éppen kellemes előjelekkel vizsgálta az eget Almási István főszervező szombaton, hiszen egész délelőtt esett az eső, aztán minden megváltozott.

Elállt az eső, s bár hűvös volt, ennek ellenére kilenc csapat tagjai álltak a bográcsok és egyéb alkalmatosságok mellé, hogy részt vegyenek a 11. gesztesi főzőversenyen.

Igazi, családias hangulatban indult a megmérettetés, s már az előkészületekből látszott, nem akármilyen étkek kerülnek az ítészek elé. Szarvas steak gombamártással, lángossal, birkaragu, csülkös babgulyás, gombás vaddisznó, szürkemarha rotyogott többek között a kondérokban, miközben a baráti társaságok tagjai rendre felkeresték, „heccelték” a konkurenciát.

Nehéz dolga volt a vértestolnai Csorba Ferenc mesterszakács vezette zsűrinek, melyben ott volt Schalkhammer Feri bácsi mellett Rising Károlyné polgármester is, mivel valóban csodásan tálalt, szemet gyönyörködtető étkek közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

Végül nem okozott nagy meglepetést, hogy az Üvöltő Majmok szarvas steak-je lett a befutó, s mivel a versenyfolyamban immár harmadszor diadalmaskodtak, így végleg hazavihették az egykor Schalkhammer József által felajánlott vándorkupát. A második helyen Levin és csapatának birkaraguja végzett, míg harmadiknak Nosztalgia együttes futott be.

A program magas színvonalát bizonyítja, hogy két különdíjat is ki kellett osztani az Éva konyhája, valamint a Fakanál forgatók társaságának. Persze mindenki kiérdemelte az emlékérmet is, és nem kell aggódniuk a jövő évi verseny indulóinak sem, mivel egy vállalkozói felajánlásnak köszönhetően ismét lesz díszes vándorkupája a főzőverseny győztesének.

A főzőverseny képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb