Elstartolt a Sváb Kupa

2019. január 14., hétfő 07:17

A Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna 17. sorozata indult útjára szombaton Kecskéden, az U9-es korosztályban a házigazdák, Környe, Vértessomló és a Tatabányai Vasas, míg a felnőtteknél ez utóbbi csapat helyett a Várgesztes részvételével.

Jó pár esztendeig csak a felnőttek küzdöttek a kupáért, azonban 2012-től, tehát már hetedik éve a gyerekeket is „befogták”. Mivel a gesztesi kis focisták is vértessomlói színekben rúgják a bőrt, az utánpótlásnál a Tatabányai Vasas szerepelt negyedik gárdaként.

A kicsik hat mérkőzést játszottak délelőtt, ez idő alatt pontosan 44 gól született, ebből arányaiban a legtöbbet, 18-at a tatabányaiak szereztek. Első mérkőzésükön máris hetet rúgtak a Környének, míg ők csak egyet kaptak, a másodikon pedig 6-2 arányban múlták felül a házigazdákat. A Vértessomló is szépen rajtolt, a Kecskéd ellen 3-2-es, a Környe ellen 6-0-s győzelemmel zárt. A Kecskéd – Környe meccs a vendéglátók 4-3-as győzelmét hozta, így ők már a forduló harmadik helyének biztos tudatában várhatták az utolsó, Tatabányai Vasas – Vértessomló mérkőzést. Volt is tétje a meccsnek, hiszen addig mindkét csapat 6 pontot gyűjtött össze, s a kiegyenlített erőviszonyokat jól érzékeltette, hogy hol itt, hol ott sikerült gólt szerezni, egészen 3-3-ig, amikor a somlói kiegyenlítést „hirtelenjében” 2 vasas gól követte. A Vértessomló azonban nem adta fel, s végül sikerült egalizálniuk, az 5-5-ös döntetlen azonban azt jelentette, hogy a forduló elsőségéről a gólarány dönt, ami a Tatabányai Vasas javára billentette a mérleg nyelvét, így ők várhatják az élről a folytatást. Második lett tehát a Vértessomló, harmadik a Kecskéd, negyedik a Környe.

Mennyi? Nem tudom. Sok... – délután az öregfiúk első mérkőzésének második félidejében már a szurkolók is csak találgatták, mennyi lehet a Kecskéd – Várgesztes mérkőzés eredménye, mígnem a bíró „dokumentált”: a házigazdák 14-0 arányban győzték le a gesztesieket. A hazaiak a Vértessomlónak sem adtak sok esélyt, őket 9-1 arányban múlták felül, a Környe ellen 8-5-re győztek. A somlóiak 8-4-re hozták a környeiek elleni meccset, a Várgesztessel azonban nem sikerült dűlőre jutniuk, a mérkőzés 8-8-as döntetlennel zárult. Az első fordulót így a 100%-os Kecskéd nyerte meg, második lett a Vértessomló, harmadik a Várgesztes, s annak ellenére negyedik a Környe, hogy összességében 13 gólt szerzett, ámde egyetlen meccsén sem ért el győzelmet.

A ranglista azonban természetesen még az utánpótlás korosztálynál és a felnőtteknél is változhat, – volt is ilyenre példa az eltelt évek alatt – hiszen az, hogy végül kihez kerül a Sváb Kupa, a következő hetekben dől el a sorozatmérkőzések további helyszínein: legközelebb január 19-én Vértessomlón, 26-án Várgesztesen, majd február 2-án Környén.

Kevesebb