Képek diófapáccal

2018. November 28., Wednesday 07:32

A napokban zárt az Arany Kezek Művészeti Csoport gyermekkiállítása a faluházban, ahol kedden a közösség vezetőjének, Salamonné Helter Erikának nyílt önálló tárlata.

Talabér Angelika gitárral kísért dalait követően Rising Károlyné polgármester köszöntőjében arról szólt, hogy a művész különleges képessége az egyéni látásmód, s az, ahogyan ezt a látásmódot közvetíteni tudja a néző felé.

- Jó érzés azt tudni, hogy Várgesztesen rendszeresek a művészek bemutatkozásai, azaz helybe jön a művészet, így a falu lakóinak nem kell más településekre utaznia, hogy részesei legyenek egy-egy képzőművészeti eseménynek – mondta a polgármester.

Salamonné Helter Erika gyermekkora óta vonzódik a képzőművészet iránt. Számára a színek világa jelentette a szabadságot, az önkifejezés lehetőségét. 2003. óta tagja a Bányász Képzőművész Körnek, munkásságát több kiállításon is bemutatta már az elmúlt években. Elsősorban diófapác technikával készült alkotásait december közepéig tekinthetik meg a várgesztesiek a faluházban.

Kevesebb