Pályaválasztási kiállítás start

2018. november 5., hétfő 21:31

Mint arról már beszámoltunk, csütörtöktől háromnapos pályaválasztási kiállítást rendez a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban a Komárom–Esztergom Megyei Kormányhivatal.

A megye középiskoláinak megismerése mellett térségünkből indult sikeres fiatalokkal is találkozhatnak az érdeklődők: bemutatkozik a Fura Csé nevet viselő Molnár Csaba rapper, Nyári Szandra cukrászmester, Michl Juli színésznő és Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Az idei kiállítás további újdonsága, hogy a középiskolák szélesebb körű bemutatkozási lehetőséget kapnak azáltal, hogy az intézményvezetők pódiumbeszélgetések során népszerűsíthetik képzési kínálatukat és a diákok életét színesítő közösségépítő eseményeket.

A kiállításon a diákok térítésmentes szolgáltatásokat vehetnek igénybe, így pályaválasztási teszteket tölthetnek ki, részt vehetnek pályaorientációs szaktanácsadáson, de kipróbálhatják ügyességüket több szakma követelményeit is megjelenítő szakmaszimulátor segítségével.

A rendezvény csütörtökön, pénteken és szombaton kilenc órától látogatható. A kiállítás részletes programja megtalálható a www.kormanyhivatal.hu valamint a www.palyakep.hu weboldalakon. Ez utóbbin további információk olvashatók a középiskolákról és az általuk indítani kívánt szakokról.

A nyitókép a 2017-es kiállításon készült.

Kevesebb