Üzenet a kis hercegnek

2018. október 16., kedd 07:20

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című világhírű története ihlette azokat a rajzokat, amelyeknek kiállítása fogadta hétfőn délután a Faluházba érkezőket.

A gyerekek a kézműves foglalkozás során – amin részt vett Rising Károlyné polgármester is - repülőket hajtogattak és színeztek, üzeneteket írtak a mese főhősének, majd a falu labdarúgó pályáján héliumos léggömbbel indították azokat a „B-612-es” kisbolygó felé.

Ezt követte a sportcsarnokban A kis herceg élőzenés mesebalett előadása S. Halász Károly zeneszerző vezénylésével, Ocskai Gabriella mesemondásával és a Silhouette Balett táncosainak fellépésével, aminek koreográfiáját Csáky Mária készítette.

A kis herceg című regényben igazi mesevilág tárul elénk a B612-es kisbolygón. Tulajdonosa, egy rejtélyes kisfiú, aki gyermeki naivitásával, tiszta szívvel indul felfedezni a környező bolygókat, s megpróbálja megérteni a felnőttek világát. Hat bolygón tett látogatása során megtanulja, hogyan nem szabad élni, az élet értelmét pedig a róka árulja el neki. A legnagyobb kincs a szeretet, s az ember mindig felelős a barátjáért.

Kevesebb