Adventi áhitat

2016. december 5., hétfő 19:00

Ötödször csendültek fel gyönyörű, karácsonyt váró dallamok vasárnap az irigylésre méltó akusztikájú várgesztesi katolikus templomban. Annak idején Győryné Talabér Angelika teremtette meg a gitárzenés adventi áhítat hagyományát, s akik idén is ellátogattak a programra, ezúttal sem csalódtak.

A várgesztesieket hagyományosan nem csupán a tehetséges hölgy megható zenéje és különleges hangja ragadta magával, hanem két fiatal zeneiskolás előadása is: Marx Péter trombitájával, Hartdégen Anna gitárjátékával varázsolta a templomba a fenyőillatú karácsonyt.

Angelika – mint mindig – ezúttal is izgatottan készült, repertoárjában majdnem negyven dal szerepelt: közismert, klasszikus karácsonyi, adventi énekek magyarul és németül, megzenésített versek, könnyűzenei dallamok, tradicionális vallási énekek. Mindezeket gyöngyszemekként fűzte az előadó, az áhítat résztvevői pedig a lélekszépítő program végén minden bizonnyal vele együtt vallották Zorán méltán híressé vált sorait: kell ott fenn egy ország, mely bárkit átölel. Kell ott fenn egy ország, amit sosem rontunk el…

Kevesebb