Nem alszanak a trükkösök!

2018. október 3., szerda 06:19

A trükkös csalók és tolvajok időről időre visszatérnek: legutóbb egy társasházban követtek el bűncselekményt. Egy időskorú, egyedül élő hölgyet keresett fel egy nő, és papírgyűjtés ürügyén különböző újságokat kért tőle. A néni figyelmét így elterelte a csaló, mialatt társa bement a lakásba, és ellopta az ott tárolt készpénzt és ékszereket.

A bűnözők mindig új történettel vagy új átveréssel próbálják áldozataikat megtéveszteni. Legyen bizalmatlan az idegenekkel szemben, és fogadja meg a rendőrség tanácsait, melyeket idős rokonainak, ismerőseinek is adjon tovább.

Ha ismeretlen személyek magukat szolgáltató vagy valamely hivatal munkatársának kiadva szeretnének bejutni otthonába, úgy kérjen fényképes igazolványt tőlük. Az adatokat olvassa el, szükség esetén ellenőrizze azok valódiságát.

Sem a szolgáltatók, sem a hivatalok munkatársai nem kézbesítenek túlfizetésből adódó készpénzt, ilyen esetekben a többlet a következő esedékes számlákon kerül jóváírásra, illetve postai úton, vagy átutaláson kerül kifizetésre a különbözet. A hivatalok alkalmazottjai sosem kérnek, és nem vesznek át készpénzt vagy értéktárgyat az ügyfelektől! Megőrző, értékmentő szolgáltatást nem végeznek.

Amennyiben csalás áldozatává válik, haladéktalanul tegyen feljelentést a rendőrségen!

KEM-RFK

Kevesebb