Sportol(hat) a falu

2016. October 14., Friday 20:00

Kevés olyan kistelepülés van, ahol a testmozgásnak annyi fajtája gyakorolható, mint Várgesztesen.

Rögtön a legnépszerűbb, a labdarúgás, bár a most folyó bajnokságban a 8. fordulót követően két győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel csak a 11. helyen áll az egykor szebb napokat is látott együttes.

Ami pedig a szabadidősportokat illeti, immár négy pálya várja a tollaslabda kedvelőit a sportcsarnokban – tájékoztatott dr. Varga Nóra, aki elvégezte a Magyar Tollaslabda Szövetség Shuttle Time programját, majd azt követően indította be a csütörtöki edzéseket. A szövetség egyébként felszereléssel is támogatta a sportág bevezetését, amire továbbra is várják az érdeklődőket.

Immár hatéves múltra tekint vissza szombat délelőttönként a szintén Varga Nórához kötődő nordic walking. Ezt magyarul talán legjobban északi sétának, sportosabban északi járásnak fordíthatjuk. Szabadtéri, természetjárós testmozgás ez, ami technikájával egyesíti a sífutás lépéstechnikáit, a futás elemeit, a fitness elemeket és így teljes körűen biztosítja az egészséges testmozgást.

Igazi helyi híresség, a válogatott Salánki Evelin is részt vesz a judos apróságoknak tartott tréningeken. Az Ippon Judo Tatabánya Sportegyesület sportolója tagja a felnőtt női keretnek, a 2015. évi U23-as Európa-bajnokságon harmadik helyezést ért el, pár napja pedig a belgrádi Európa-kupáról ezüstéremmel tért haza.

Az említettek mellett a hölgyek alakformáló, valamint az idősebb nemzedék Pilates tornája teszi teljessé Várgesztes sportolási lehetőségeit, amelyekkel kapcsolatban a Faluházban kapható bővebb felvilágosítás.

Kevesebb